Παλαιότερα Νέα


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. CB.

Αγαπητοί συνάδελφοι..:
Όπως ήδη θα ξέρετε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Κος Τζώρτζης έχει παραιτηθεί, το ίδιο και ο Διευθυντής του φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων Κος Καλαφατίδης. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ένα σοβαρό πρόβλημα στην προώθηση του νόμου για την Citizens Band. Επιπλέον η ανάμιξη διαφόρων Κρατικών Υπηρεσιών και Φορέων οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δηλώνουν την αντίθεσή τους ή προτείνουν τροποποιήσεις σε αρκετά και κρίσιμα άρθρα του νόμου σε συνδυασμό με την επίκληση «φόρτου» ανελαστικών υπηρεσιακών υποχρεώσεων του Υπουργείου, έχουν σταματήσει την ολοκλήρωση του νέου νόμου για την Citizens Band.

Επίσημα η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου για τέταρτο σχεδόν μήνα, «επεξεργάζεται», ταξινομεί και αξιολογεί τις προτάσεις που έστειλαν ιδιώτες, σύλλογοι και Κρατικοί φορείς. Θεωρητικά λοιπόν ο νόμος «προχωρά» με ρυθμό χελώνας αλλά ουσιαστικά έχει σταματήσει.

Παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις μας στην αρμόδια υπηρεσία που «επεξεργάζεται» τις προτάσεις και διαχειρίζεται το σχέδιο νόμου, δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Οι απαντήσεις είναι στερεότυπες:
Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες με τις οποίες θα πρέπει να ασχοληθεί η Υπηρεσία, ο νόμος που αφορά την Citizens Band είναι έσχατος στις προτεραιότητες μας, περιμένετε, υπάρχουν άλλα σοβαρά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, κάνουμε ότι μπορούμε περιμένετε, έχουμε εσωτερικά προβλήματα, θα το προχωρήσουμε την άλλη εβδομάδα κλπ.

Συνάδελφοι είναι κατανοητό ότι μια υπηρεσία μπορεί να έχει προβλήματα, όλοι στις δουλειές μας αντιμετωπίζουμε προβλήματα, αλλά δεν σταματούμε την επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται, προς όφελος των πολιτών ή των πελατών μας. Και οι C.B-ers είναι Έλληνες Πολίτες που έχουν δείξει το καλύτερο πνεύμα συνεργασίας, υπομονής και διαλλακτικότητας, αλλά από κάποιο σημείο και μετά πολύ δύσκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε καλόπιστος να δικαιολογήσει αυτή την κατάσταση.

Κάναμε ότι ακριβώς μας ζήτησαν, μέχρι και έτοιμο σχέδιο νόμου τους καταθέσαμε, τους δώσαμε κάθε δυνατή πληροφορία και έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία, αλλά όσο καλόπιστοι και καλοπροαίρετοι και να είμαστε, πώς μπορούμε να παραβλέψουμε ότι:

1. Ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας υπέγραψε και προώθησε ένα σχέδιο νόμου ανεφάρμοστο, γεμάτο λάθη, και ασάφειες, κυριολεκτικά ένα νομικό «τέρας», είναι τυχαίο; 
Ήταν τόσο αφελής; Γιατί δεν επεδίωξε ο ίδιος να συναντηθεί με το ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. ώστε να αποφύγει το φιάσκο του σχεδίου νόμου; τον παρέσυραν οι υπηρεσιακοί παράγοντες; και αν ναι, ποιοι είναι αυτοί; και γιατί;

2. Η γραμματεία του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών και η νομική του σύμβουλος, ύψωσαν ένα τοίχος ώστε να μην γίνει καμιά επίσημη συνάντηση μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. και του Γενικού Γραμματέα Κου Τζώρζη, ώστε να διατυπώσουμε και προφορικά τις προτάσεις μας, να δώσουμε εξηγήσεις και να αποφύγουμε το φιάσκο με το σχέδιο νόμου που τελικά αναρτήθηκε για διαβούλευση. 
Γιατί το προσωπικό της γραμματείας απομόνωσε τον Γενικό Γραμματέα; είναι τυχαίο; Μήπως το προσωπικό της γραμματείας έχει ευθύνες για την αποτυχία του σχεδίου νόμου για τα C.B; και τι επεδίωκε με αυτή του την συμπεριφορά;

3. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο τέως Διευθυντής του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων Κος Καλαφατίδης, ο οποίος ουδέποτε δέχτηκε να ορισθεί επίσημη συνάντηση μεταξύ του ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C,B με σκοπό να διατυπώσουμε και προφορικά τις προτάσεις μας και να αιτιολογήσουμε τα επιχειρήματα μας, προκειμένου να αποφύγουμε την ανάρτηση για διαβούλευση, αυτό το καταγέλαστο σχέδιο νόμου για τα C.B. 
Και αυτό είναι τυχαίο; Για ποιο λόγο ο Διευθυντής του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων απόφυγε οποιαδήποτε επίσημη συνάντηση; Τι ήθελε να επιτύχει; 
Γιατί προτίμησε να αναρτηθεί ένα καταφανώς ανεφάρμοστο σχέδιο νόμου για τα C.B. και να διασυρθεί ο Γενικός Γραμματέας επικοινωνιών, ο ίδιος και συνολικά το ΥΜΕ, από το να μας συναντήσει και να διαβουλευθούμε μαζί το τελικό κείμενο πριν την ανάρτησή του για διαβούλευση;

4. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες που διαχειρίζονται το σχέδιο νόμου και γενικά την υπόθεση C.B. όχι μόνο δεν δέχτηκαν να έχουμε μια τελική συνεργασία πριν την ανάρτηση του σχεδίου νόμου για τα C.B, αλλά μετά το τέλος της διαβούλευσης και την καταφανή αποτυχία και την μη αποδοχή του νόμου με την μορφή και το περιεχόμενο του, κατά την χρονική στιγμή της ανάρτησης για διαβούλευση, τόσο από τους ενδιαφερόμενους πολίτες, όσο και από Κρατικούς φορείς, πρακτικά έχουν σταματήσει οποιαδήποτε πραγματική συνεργασία, καλύπτοντας με ένα πέπλο μυστηρίου το υπό «επεξεργασία» σχέδιο νόμου. 
Γιατί άραγε; Γιατί αρνούνται την γόνιμη συνεργασία και αναζητούν πληροφορίες από εξωθεσμικές πηγές; Γιατί αυτές οι εξωθεσμικές πηγές έχουν λόγο μεγαλύτερης βαρύτητας από τον θεσμικό λόγο του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B;

5. Οι συχνότητες σε αρκετά κανάλια στο σχέδιο νόμου ήταν λανθασμένες και χρειάστηκε να επέμβει η ίδια η European C.B. Federation για να διορθωθούν, μαζί με άλλες παρατηρήσεις, δείγμα της ανεπάρκειας των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων. 
Δεν φτάνει που οι συχνότητες είναι λάθος, γίναμε και πανευρωπαϊκά ρεζίλι, αφού χρειάστηκε η παρέμβαση της ECBF για να διορθωθούν οι συχνότητες, αλλά και να τους δοθούν επιπλέον πληροφορίες. 
Αυτή η άγνοια πως δικαιολογείται; Γιατί η Διεύθυνση Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων προτίμησε να αναρτήσει ένα σχέδιο νόμου για τα C.B. γεμάτο λάθη και ανεφάρμοστες διατάξεις; Μήπως ροκανίζουν τον χρόνο έχοντας κάποιες δεύτερες σκέψεις στην πίσω πλευρά του μυαλού τους;

6. Είναι φανερό ότι κάποιοι «παράγοντες» επεμβαίνουν εξωθεσμικά στην όλη διαδικασία. Δεν είναι φυσιολογικό από την αξιοζήλευτη συνεργασία μεταξύ ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. και ΥΜΕ, να υψωθούν λίγο πριν την ανάρτηση του σχεδίου νόμου, τοίχοι απομόνωσης μεταξύ του θεσμικού συνομιλητή του ΥΜΕ για τα C.B. και των υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων. Μήπως έπρεπε να απομακρυνθεί ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. για να «περάσει» το σχέδιο νόμου χωρίς αντίδραση;

7. Πώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι η διαβούλευση έγινε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Φώτων, όταν όλοι οι ενδιαφερόμενοι χαιρόντουσαν τις Άγιες γιορτές και πολλοί από αυτούς έκαναν διακοπές; 
Πόσο φυσιολογικό είναι ένα σχέδιο νόμου που αφορά χιλιάδες Έλληνες πολίτες να διαβουλευθεί όταν αυτοί βρίσκονται σε διακοπές; Μήπως τελικά αυτή η διαβούλευση ήταν εικονική, απλά για να κρατήσουμε τους τύπους και όχι ουσιαστική; Ποιοι φοβήθηκαν την ουσιαστική, την πραγματική διαβούλευση και γιατί;

8. Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι η διαβούλευση δεν ήταν τίποτε άλλο από μια απλή συλλογή e-mail, χωρίς να γίνει ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να γίνει: μια δημόσια διαβούλευση. Δηλαδή δημόσια αντιπαραβολή προτάσεων και απόψεων; Άλλο δημόσια διαβούλευση και άλλο συλλογή απόψεων. 
Μήπως κάποιοι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην δημόσια διαβούλευση και με αυτό τον τρόπο την απέφυγαν; Ποιοι είναι αυτοί; και πώς εμπλέκεται το Υπουργείο σε αυτή την «εικονική» διαβούλευση;

9. Πως μπορεί να εξηγηθεί το ότι αν και έχουμε ζητήσει να ενημερωθούμε για το περιεχόμενο των e-mail, το ΥΜΕ επικαλείται το «υπηρεσιακό απόρρητο» με αποτέλεσμα κανένας να μην γνωρίζει το περιεχόμενο της «δημόσιας» διαβούλευσης! Τι δημόσια διαβούλευση τελικά έγινε; και έγινε; ή μήπως τελικά δεν έγινε;
10. Είναι προφανής η προσπάθεια που γίνεται για να απογοητευτούν οι Έλληνες C.B-ers με την υπερβολικά αργή διαδικασία. Είναι προφανής η προσπάθεια κάποιων που δεν ανήκουν στον χώρο της Citizens Band να οδηγήσουν την όλη προσπάθεια σε αποτυχία. 
Το δικαίωμα της ελεύθερης και χωρίς εξετάσεις επικοινωνία των Ελλήνων πολιτών στην Citizens Band φοβίζει! Ποια είναι τα θεσμικά και μη θεσμικά πρόσωπα που επεμβαίνουν και «σαμποτάρουν» την όλη διαδικασία; Ποιος ή ποιοι κερδίζουν και τι από αυτό;

Είναι πραγματικά δύσκολο να παραβλέψουμε όλα τα παραπάνω. Η όλη συμπεριφορά του Υπουργείου είναι προσβλητική και η ευθύτητα των προθέσεων του υπό αμφισβήτηση στην συνείδηση των Ελλήνων C.B-ers. 
Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. για μια ακόμη φορά ζήτησε την συνδρομή της EUROPEAN CITIZENS BAND FEDERATION, με σκοπό να πιέσει το Υπουργείο Μεταφορών να επιταχύνει τις διαδικασίες, αλλά και να τους στείλει τις νομοθεσίες των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να αποκτήσουν μια σφαιρική γνώση των Ευρωπαϊκών νομοθεσιών.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. θα μεταφράσει όσα από τα κείμενα μπορούν να μεταφραστούν και θα τα δημοσιεύσει, ώστε να γνωρίζουν οι Έλληνες Πολίτες τις Ευρωπαϊκές νομοθεσίες και τα δικαιώματα που έχουν οι C.B-ers σε αυτές. 
Παράλληλα ετοιμαζόμαστε να ζητήσουμε την επέμβαση των βουλευτών του Εθνικού και Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου από όλα τα κόμματα, ώστε αυτή η απίστευτη ανικανότητα που επιδεικνύει το Υπουργείο Μεταφορών της Ελλάδος να γίνει θέμα συζήτησης στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Είναι λυπηρό το Υπουργείο Μεταφορών της Ελλάδος να μην είναι σε θέση να δώσει ένα νομοθετικό πλαίσιο για τους Έλληνες C.B-ers. Είναι απίστευτη ντροπή οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας να μπορούν να έχουν νόμιμα ραδιοτηλέφωνα C.B. στο σπίτι τους, στο εξοχικό τους, στο σκάφος τους, στο αυτοκίνητό τους, ή μαζί τους σαν φορητό και εμείς, οι Έλληνες, να μην είμαστε σε θέση να το υλοποιήσουμε.

Κύριοι του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, είναι καιρός να δώσετε μια λύση για την νόμιμη λειτουργία της Citizens Band στην Ελλάδα. Αν έχετε αντικειμενική δυσκολία, απλά επιλέξτε την νομοθεσία μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας πχ Αγγλία ή ακόμη και της… Πολωνίας, μεταφράστε την και εφαρμόστε την. 
Είναι απίστευτο ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή εφαρμόζει μια νομοθεσία ηλικίας 26 ετών και επί δύο ολόκληρα χρόνια δεν μπορεί να δώσει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και εφαρμόσιμο νόμο, προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα, για την Citizens Band.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα έχουμε τον νέο νόμο για τα C.B. και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε σε περισσότερο δραστικές κινήσεις.
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B.
ο Πρόεδρος
Μανωλάτος Γεράσιμος

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B.

Οδός: Βρανά 7 Αμπελόκηποι
Ταχ. Κώδικας: 11525 Αθήνα
Τηλέφωνο: 6948664493, 210-6921451
Πληροφορίες: Μανωλάτος Γεράσιμος
e-mail: ac488@hotmail.gr

Προς:  
Τον Γενικό Γραμματέα του  Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων Κο Δημήτριο Τζώρτζη, και τον Διευθυντή του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων Κο Καλαφατίδη.

Οδός:  Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, ΤΚ. 10191 Παπάγου, Αθήνα.

ΘΕΜΑ: Παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου CB εκδ. 22.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Το Διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη και οι φίλοι του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. μαζί με πλήθος απλών  Ελλήνων  πολιτών, οι οποίοι έχουν ανάγκη να καλύψουν τις ραδιοεπικοινωνιακές τους ανάγκες με την χρήση ραδιοτηλεφώνων C.B. (άρθρο 1, παράγραφος 3), μελετήσαμε με ιδιαίτερη προσοχή το σχέδιο νόμου για τα CB το οποίο αναρτήσατε για διαβούλευση στο διαδίκτυο στις 24 Δεκεμβρίου 2015, και σας παρουσιάζουμε τις παρατηρήσεις μας:

Γενική Παρατήρηση:

Το υπόψη σχέδιο νόμου έχει ουσιαστικές αποκλίσεις από τα προτεινόμενα από τον ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. CB. και προσδοκόμενα  από τους Έλληνες C.B-ers.

Απαξιώνει τις ραδιοεπικοινωνίες μεταξύ των πολιτών στην Citizens Band, είναι ανεφάρμοστο λόγω του πλήθους των αντιφάσεων που περιέχει, ευνοεί σκανδαλωδώς την ραδιοπειρατεία στην Ελλάδα, δημιουργεί ανεξέλεγκτο αριθμό ραδιοδικτύων μέσα στην  Citizens Band, προς εμπορικό και οικονομικό όφελος συγκεκριμένων κατηγοριών εμπορικών επιχειρήσεων.

Δημιουργεί ένα πλαίσιο ανεξέλεγκτης λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B. αφού ούτε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ούτε η Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων Τηλεπικοινωνιών, ούτε οι Αστυνομικές ή άλλες Αρχές μπορούν να ελέγξουν τις ραδιοεπικοινωνίες C.B, αλλά ούτε και να εντοπίσουν, συλλάβουν και παραδώσουν στην δικαιοσύνη τους υπαιτίους παράνομων πράξεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Πανελλήνιος   Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. ΑΠΟΡΡΊΠΤΕΙ το προτεινόμενο σχεδίου νόμου CB εκδ. 22. και σας καλούμε σε ΑΜΕΣΟ και πραγματικό διάλογο,  με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B, αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών.

Μεταφρασμένο αντίγραφο του υπόψη σχεδίου νόμου  θα αποσταλεί από τον ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. στην European Citizens Band Federation, με σκοπό να ενημερωθούν ΟΛΑ τα Ευρωπαϊκά κράτη για το  περιεχόμενο του σχεδίου νόμου και να διατυπώσουν τις απόψεις τους.  

Αναλυτικά οι παρατηρήσεις μας ανά άρθρο και παράγραφο

ΑΡΘΡΟ-1

Παράγραφοι 1 έως 3 συμφωνούμε απόλυτα.

ΑΡΘΡΟ-2

Παράγραφοι 1 – 15 συμφωνούμε απόλυτα.

ΑΡΘΡΟ-3

Παράγραφος -1 συμφωνούμε απόλυτα.

Παράγραφος – 2 ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. διαφωνεί πλήρως με την παράγραφο 2 η οποία αναφέρει:

  
Ο σύλλογος μας θέλει να εκδίδεται μια άδεια κατοχής και λειτουργίας Ραδιοτηλεφώνων C.B. 10ετους διάρκειας, η οποία θα καλύπτει ΟΛΑ τα ραδιοτηλέφωνα C.B. που θα έχει στην κατοχή του ο C.B-er, στην οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία της ταυτότητος του και η διεύθυνση κατοικίας του.

Με τον τρόπο αυτό, γνωρίζουμε την ταυτότητα των φυσικών προσώπων οι οποίοι λειτουργούν ραδιοτηλέφωνα C.B. και την διεύθυνση στην οποία κατοικούν. Επομένως οι εμπλεκόμενες αρχές, Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων Τηλεπικοινωνιών, οι Αστυνομικές αρχές κλπ μπορούν να ελέγξουν τον C.B-er εκείνο, ο οποίος με οποιονδήποτε τρόπο έχει παραβατική συμπεριφορά.

Γνωρίζουμε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση  η χρήση των ραδιοτηλεφώνων C.B. είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται άδεια, η άποψη μας είναι ότι η Ελληνική πραγματικότητα δεν είναι έτοιμη για μια τέτοια άμεση μετάβαση από το καθεστώς των ειδικών ραδιοδικτύων στην πλήρη και χωρίς άδεια χρήση των ραδιοτηλεφώνων C.B. Αποποιούμαστε λοιπόν ενσυνείδητα αυτό μας το δικαίωμα και ζητούμε την έκδοση αδειών, οι οποίες θα λειτουργήσουν ελεγκτικά και ρυθμιστικά προς όφελος των ίδιων των C.B-ers, και των εμπλεκομένων Ελληνικών αρχών.


Συμφωνούμε απόλυτα, αφού με τον τρόπο αυτό οι Αρχές θα γνωρίζουν τα στοιχεία του C.B-er, τον τόπο που θα εγκατασταθεί το ραδιοτηλέφωνο C.B. την εναλλακτική θέση λειτουργίας του, και θα είναι απόλυτα ελέγξιμος ως προς το αν οι τεχνικές προδιαγραφές του σταθμού του είναι οι οριζόμενες από το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των σταθμών βάσεως C.B.


Είναι απόλυτα σαφές ότι αυτό είναι αδύνατον να γίνει, αφού κανένας χειριστής δεν μπορεί να έχει μαζί του το βιβλίο χρήσης του ραδιοτηλεφώνου – owners manual. Αλλά έστω και αν το έχει, λόγω της φυσιολογικής φθοράς όταν θα καταστραφεί το πρωτότυπο τι θα γίνει;

Σε πιθανό έλεγχο του C.B-er από τις αρχές ποιος είναι εκείνος ο υπάλληλος – όργανο ο οποίος θα γνωρίζει αρκετά τεχνικά Αγγλικά ή άλλη Ευρωπαϊκή γλώσσα, ώστε να διαβάσει το manual και να αποφασίσει αν το ραδιοτηλέφωνο είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές ή όχι;

Αυτό το τμήμα της παραγράφου 2 του άρθρου 3 είναι πρακτικά αδύνατον να εφαρμοστεί.

Παράγραφοι 3,4,5. Συμφωνούμε απόλυτα.

ΑΡΘΡΟ-4

Παράγραφος 1, συμφωνούμε με τον αριθμό και τις συχνότητες των καναλιών επικοινωνίας.

Παράγραφος 2
Υποπαράγραφοι 2.1 – 2.2 – 2.3 Συμφωνούμε απόλυτα.

Το κανάλι 16, συχνότητα 27.155,θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ως κανάλι κλήσεως με διαμόρφωση SSB, όμως ίσχυε στο παρελθόν. Με τον τρόπο αυτό τα σήματα SSB δεν θα παρεμβάλουν τα σήματα ΑΜ/FM στο κανάλι κλήσεως 11.

Υποπαράγραφος 2.4


Δεν συμφωνούμε με την διάθεση του καναλιού 15. Το κανάλι 19 χρησιμοποιείται διεθνώς, το γνωρίζουν όλοι οι C.B-ers σε όλο τον κόσμο και εκεί ακροώνται. Με την χρήση και του καναλιού 15 οι C.B-ers δεν θα έχουν ολική και ξεκάθαρη εικόνα των κυκλοφοριακών συνθηκών της περιοχής που κινούνται ή ακροώνται, αφού άλλες πληροφορίες θα διακινούνται στο κανάλι 15 και άλλες στο κανάλι 19.

 Υποπαράγραφοι 2.5 – 2.6.  Συμφωνούμε απόλυτα.


ΑΡΘΡΟ 5

 
Διαφωνούμε απόλυτα με αυτή την παράλογη και αναιτιολόγητη απαγόρευση, αντίθετα πρέπει να επιτρέπετε σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες να εγκαθιστούν ραδιοτηλέφωνα βάσεως, αλλά με αυστηρούς όρους.

Το ραδιοτηλέφωνο βάσης είναι ο πυρήνας  γύρω από τον οποίο κινούνται τα  φορητά και κινητά ραδιοτηλέφωνα, είναι το σημείο αναφοράς για την  ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τους. Είναι το μέσο που κρατά συντροφιά σε όσους κινούνται με αυτοκίνητο, πτητική μηχανή – όχι αεροσκάφος-  ή πλεούμενο, τους εξασφαλίζει ασφάλεια και  άμεση ενημέρωση. Είναι η γέφυρα μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών με όλους τους κινούμενους πολίτες C.B.-ers, είναι ο σύνδεσμος μέσω του οποίου δημιουργούνται φιλίες, συνεργασίες, γίνονται εποικοδομητικές συζητήσεις ποικίλου περιεχομένου για ψυχαγωγία ή για εμπλουτισμό γνώσεων.

Σε ατομικό επίπεδο το ραδιοτηλέφωνο βάσεως καλύπτει την ανάγκη για ασύρματη επικοινωνία του χειριστή του, με τους  άλλους C.B-ers στην περιοχή στην οποία ζει και δραστηριοποιείται, αλλά και με τα άλλα μέλη της οικογένειας του ή τους φίλους του που βρίσκονται σε άλλους σταθμούς βάσεως, κινητούς ή φορητούς. Είναι το Α και το Ω για να έχει νόημα η Citizens Band.

Φανταστείτε ένα κόσμο γεμάτο κινητούς ή φορητούς σταθμούς οι οποίοι μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον σταθερό κόσμο! Είναι ένας κινητός κόσμος ραδιοτηλεφώνων, που όπως δεν μπορούν να ανταλλάξουν πληροφορίες με τον σταθερό κόσμο, ώστε να τον πληροφορήσουν για συμβάντα, ή να πληροφορηθούν συμβάντα.


Η υπηρεσία Citizens Band οφείλει την επιτυχία της στο τρίγωνο
C.B. ΒΑΣΗΣ – ΚΙΝΗΤΟ – ΦΟΡΗΤΟ.
Σε όλο τον σύγχρονο κόσμο οι επικοινωνίες C.B. έχουν την εξής μορφή:

          Η δομή της επικοινωνίας στην Citizens Band Radio Service

Στην εποχή όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να επικοινωνήσει μέσω Ίντερνετ με κάθε γωνιά του πλανήτη από το κινητό, το Tablet, ή τον υπολογιστή του σπιτιού του, φαντάζει γελοίο να μην μπορούν να επικοινωνήσουν δυο Έλληνες πολίτες με C.B από τα σπίτια τους σε μια απόσταση 1- 20 Km  το πολύ, χρησιμοποιώντας την «τερατώδη» ισχύ των 4 Watt, ισχύς λιγότερη από την ισχύ που έχει ένας φακός ή το λαμπάκι του νυχτερινού φωτισμού που χρησιμοποιούμε στο υπνοδωμάτιο μας!!!!

Οι απόψεις μας  ανά υποπαράγραφο.

ΑΡΘΡΟ 5

Υποπαράγραφος 1.1Συμφωνούμε απόλυτα.

Υποπαράγραφος 1.2


Ποια θα είναι η ωφέλεια από την χρήση ραδιοτηλεφώνων C.B. στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας; Θα θέλαμε να μας εξηγήσετε αυτή  την επιλογή σας. Τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, το  εκπαιδευτικό τμήμα των επικοινωνιών το καλύπτουν μέσω των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών.

Αυτή η ασάφεια μπορεί εύκολα να δημιουργήσει αντιπαλότητα μεταξύ των ραδιοερασιτεχνών  και των C.B-ers. Οι ραδιοερασιτέχνες θα έχουν απόλυτα δίκιο να εναντιωθούν απέναντι στους  C.B-ers  αφού η χρήση των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών για εκπαιδευτικούς λόγους, είναι θεσμοθετημένη από την  Υπουργική απόφαση  38200/1136- ΦΕΚ 1969 της 2/11/2011.

Η άποψή μας είναι τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ να ενθαρρυνθούν να εγκαταστήσουν ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς και όχι σταθμούς C.B

Υποπαράγραφος 1.3.Τα μοναστήρια έχουν ήδη καλύψει τις επικοινωνιακές τους ανάγκες με την χρήση ραδιοτηλεφώνων VHF/UHF, και με την αδειοδοτημένη χρήση ραδιοερασιτεχνικών σταθμών.  Επομένως δεν θεωρούμε ότι τα μοναστήρια έχουν ανάγκη από αδειοδοτημένες βάσεις ραδιοτηλεφώνων C.B. Παρά ταύτα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ορισμένα κανάλια σαν επικουρικό σύστημα επικοινωνίας - ασφαλείας.

Τα κανάλια αυτά είναι:

Το Κανάλι 1

Όπως περιγράφετε στο άρθρο 4, παράγραφος 2, υποπαράγραφος 2.1 σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το Κανάλι 9

Όπως περιγράφετε στο άρθρο 4, παράγραφος 2, υποπαράγραφος 2.2 σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το Κανάλι 11

Όπως περιγράφετε στο άρθρο 4, παράγραφος 2, υποπαράγραφος 2.3 σε περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη για επικοινωνία με ραδιοτηλέφωνα εκτός Μονής.

Το κανάλι 23

Όπως περιγράφετε στο άρθρο 4, παράγραφος 2, υποπαράγραφος 2.5, για τις εσωτερικές επικοινωνίες της Μονής ή για την επικοινωνία της μονής με τους κινητούς ή φορητούς των μοναχών ή του προσωπικού της. Εναλλακτικά σε περίπτωση παρενοχλήσεων από τηλεχειριζόμενα μοντέλα να χρησιμοποιούν το κανάλι 11Α.

Υποπαράγραφος 1.4.Επειδή οι σταθμοί καυσίμων, τα συνεργεία αυτοκινήτων και οι εταιρείες οδικής βοήθεια είναι πάνω από όλα κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, είναι πρόδηλος ο κίνδυνος να χρησιμοποιήσουν τα κανάλια της Citizens Band για να δημιουργήσουν ένα δωρεάν ραδιοδίκτυο μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις αυτές θα συνομιλούν με τα αυτοκίνητα τους για την διανομή καυσίμων σε πολυκατοικίες, διακίνηση ανταλλακτικών αυτοκινήτων ή για την επικοινωνία των εταιρειών οδικής βοήθειας με τα οχήματα βοηθείας.

Για τον λόγω αυτό προτείνουμε την χρήση ορισμένων μόνο καναλιών.

Τα κανάλια αυτά είναι:

Το Κανάλι 9

Όπως περιγράφετε στο άρθρο 4, παράγραφος 2, υποπαράγραφος 2.2
σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το Κανάλι 19

Όπως περιγράφετε στο άρθρο 4, παράγραφος 2, υποπαράγραφος 2.4
σε περιπτώσεις λήψη βοήθειας, ή εξυπηρέτησης έκτακτης ανάγκης.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. θεωρεί ότι θα πρέπει να αδειοδοτούνται υπό προϋποθέσεις και:

Οι εταιρείες διοδίων, οι επιχειρήσεις επισκευής ελαστικών,  τα Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία, Ιδιωτικά Ιατρεία, Νοσοκομεία, οποιαδήποτε Ιατρική μονάδα Δημόσια ή Ιδιωτική μπορεί να προσφέρει άμεση ιατρική βοήθεια και τα Φαρμακεία.

Στα κανάλια:

Κανάλι 9

Όπως περιγράφετε στο άρθρο 4, παράγραφος 2, υποπαράγραφος 2.2
σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης..

Κανάλι 19

Όπως περιγράφετε στο άρθρο 4, παράγραφος 2, υποπαράγραφος 2.4
σε περιπτώσεις λήψης βοήθειας. ή  εξυπηρέτησης έκτακτης ανάγκης.

Κανάλι 23

Όπως περιγράφετε στο άρθρο 4, παράγραφος 2, υποπαράγραφος 2.5, Σαν εναλλακτικό κανάλι επικοινωνίας, και σε περίπτωση παρενοχλήσεων από τηλεχειριζόμενα μοντέλα να χρησιμοποιούν το κανάλι 11Α 

Τα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε λιμάνια, αεροδρόμια, τουριστικούς ή αρχαιολογικούς χώρους,  αλλά και τα εστιατόρια κάθε είδους που βρίσκονται κατά μήκος των εθνικών, επαρχιακών, δημοτικών και  κοινοτικών  οδών.

Στα κανάλια:

Κανάλι 19

Όπως περιγράφετε στο άρθρο 4, παράγραφος 2, υποπαράγραφος 2.4
σε περιπτώσεις  λήψης βοήθειας. ή  εξυπηρέτησης έκτακτης ανάγκης.

Κανάλι 23

Όπως περιγράφετε στο άρθρο 4, παράγραφος 2, υποπαράγραφος 2.5,
Σαν εναλλακτικό κανάλι επικοινωνίας, και σε περίπτωση παρενοχλήσεων από τηλεχειριζόμενα μοντέλα να χρησιμοποιούν το κανάλι 11Α 

Αφού ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. υποστηρίζει  ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να εγκαταστήσουν ραδιοτηλέφωνο C.B. βάσεως, θεωρεί ότι δεν απαιτείται ειδική αναφορά στους κατοίκους απομονωμένων περιοχών και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτοί θα αδειοδοτούνται όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες πολίτες. Ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες ειδικές και προνομιακές συνθήκες για αυτές τις κατηγορίες, αλλά αυτά θα συζητηθούν κατά την διάρκεια της διαβούλευσης.

ΑΡΘΡΟ 5

Παράγραφος 2 και υποπαράγραφοι 2.1 έως 2.3 Συμφωνούμε απόλυτα.

Η υποπαράγραφος 2.4 θα πρέπει επαναδιατυπωθεί ως εξής:

Ο αιτούμενος άδεια βάσεως καταθέτει έντυπο στο οποίο αναφέρετε:

Α. Τα στοιχεία ταυτότητος του και της ταυτότητος των υπολοίπων χειριστών του συγκεκριμένου ραδιοτηλεφώνου  βάσεως.

Β. Η ακριβής διεύθυνση στην οποία θα εγκατασταθεί το ραδιοτηλέφωνο C.B. και η τυχών εναλλακτική του θέση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διεύθυνση, οι γεωγραφικές συντεταγμένες στις οποίες βρίσκεται το οίκημα ή σημείο στο οποίο θα εγκατασταθεί το ραδιοτηλέφωνο.

Γ. Στο έντυπο θα συμπεριλαμβάνει δήλωση του άρθρου 8 του νόμου 1599/1986 στην οποία θα αναφέρετε ότι ο υπεύθυνος λειτουργίας του Ραδιοτηλεφώνου Βάσως αποδέχεται όλες τις ευθύνες για την νόμιμη εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του ραδιοτηλεφώνου βάσεως  C.B.

Δ. Βεβαίωση επιτυχούς εγκατάστασης, εκδιδόμενη από ηλεκτρολόγο ή   ηλεκτρονικό στην οποία βεβαιώνει ότι έχει εγκαταστήσει το     ραδιοτηλέφωνο βάσεως σύμφωνα με το επόμενο σχήμα, ότι έχει μετρηθεί η ισχύς εξόδου κορυφής στην έξοδο του πομποδέκτη ΠΡΙΝ το Low Pass Filter και είναι έως 4 Watt AM/FM και έως 12 Watt SSB, ο δε λόγος στασίμων κυμάτων δεν υπερβαίνει το 1:1.5 σε    όλο το φάσμα συχνοτήτων μεταξύ 26.965 – 27.405 ΜΗΖ.
 
    Στην ίδια βεβαίωση επιτυχούς εγκατάστασης ο εγκαταστάτης ηλεκτρολόγος ή ηλεκτρονικός θα βεβαιώνει ότι το ραδιοτηλέφωνο βάσεως δεν προκαλεί παρεμβολές στις ηλεκτρικές  και ηλεκτρονικές συσκευές του κτηρίου στο οποίο εγκαταστάθηκε.Από την υποχρέωση βεβαίωσης επιτυχούς εγκατάστασης ραδιοτηλεφώνου   εξαιρούνται:

Α. Οι Αδειούχοι Ραδιοερασιτέχνες οποιασδήποτε κατηγορίας.

Β.  Οι κάτοχοι γενικού πτυχίου χειριστή ασυρμάτου του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, και οι διπλωματούχοι ραδιοτηλεγραφητές Α΄ και Β΄ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού.

Γ. Οι πτυχιούχοι Ηλεκτρονικοί, Ηλεκτρολόγοι, και Τεχνικοί Τηλεπικοινωνιών όλων των βαθμίδων και ΙΕΚ. Οι Φυσικοί, ραδιοηλεκτρολόγοι, και οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί απόφοιτοι ΑΕΙ και AΤΕΙ.

ΑΡΘΡΟ 5

Παράγραφος 3.


Εδώ θα πρέπει να υπάρχει τυποποιημένη διαδικασία για την έκδοση ή μη αδείας C.B. Από την στιγμή που μπορεί να εγκατασταθεί έστω και μια κεραία C.B. είναι λογικό και η επόμενη και η μεθεπόμενη να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία, διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά για κάθε Έλληνα πολίτη ξεχωριστά.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. με χαρά και ιδιαίτερη προθυμία επιθυμεί να συμβάλει στην τυποποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης και εγκατάστασης κεραιών C.B, αν αυτό απαιτείται.


Συμφωνούμε με την εγκατάσταση ισοτροπικών κεραιών με απολαβή 2.15 dBi ή 0 dBd, επίσης συμφωνούμε με την εγκατάσταση κατευθυνόμενων κεραιών έως 6dBd. Πρέπει όμως να επιτραπεί η εγκατάσταση κατευθυνόμενων κεραιών σε πολύ ειδικές περιπτώσεις όπου ο σταθμός βάσεως βρίσκεται μέσα σε ορεινές περιοχές όπου υπάρχει μια  έξοδος για την διέλευση του κύματος εδάφους   προς κατοικημένη περιοχή. Σε αυτή την πολύ ειδική περίπτωση καλό είναι να μπορούν να τοποθετήσουν κατευθυνόμενη κεραία έως 6 dBd.

Οι κατευθυνόμενες κεραίες γενικά,  χρησιμοποιούνται κυρίως από C.Bers των οποίων τα σπίτια βρίσκονται σε ορεινές περιοχές και η επικοινωνία τους γίνεται μέσω ανακλάσεων ή από φυσικά «περάσματα» ανάμεσα στους ορεινούς όγκους. Χρησιμοποιούνται επίσης από C.B-ers των οποίων ο/οι ανταποκριτές τους βρίσκονται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση προκειμένου να έχουν τη μέγιστη δυνατή ποιότητα και ισχύ σήματος. Τέλος χρησιμοποιούνται όταν η απόσταση μεταξύ των ραδιοτηλεφώνων βάσεως είναι οριακή με αποτέλεσμα να χρειάζεται η συγκέντρωση όλης της ακτινοβολουμένης ισχύος προς την κατεύθυνση του οριακού ανταποκριτή.


Ενδεικτικό διάγραμμα ακτινοβολίας κεραίας Yagi-Uda τριών στοιχείων.


ΑΡΘΡΟ-5

Παράγραφος 5. Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε, αλλά θα πρέπει να μας εξηγήσετε τι πρέπει να περιλαμβάνει ο «τεχνικός φάκελος».

ΑΡΘΡΟ 6

Παράγραφος 1. Συμφωνούμε  
Παράγραφος 2. Συμφωνούμε
Παράγραφος 3. Συμφωνούμε

ΑΡΘΡΟ 7


Παράγραφος 1. Συμφωνούμε
Παράγραφος 2. Συμφωνούμε
Παράγραφος 3. Συμφωνούμε με την χορήγηση πτυχίων και βεβαιώσεων στους C.B-es που αντανακλούν τις γνώσεις που αποκτούν από διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά…

Διαφωνούμε

Με την έκδοση διακριτικών κλήσεως από τους Συλλόγους. Αντίθετα υποστηρίζουμε το υπάρχων σύστημα έκδοσης αδειών και διακριτικών κλήσεως από τις Α.Π.Υ. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει η εγγύηση του κράτους για την εγκυρότητα του διακριτικού και την αποτροπή παρεξηγήσεων μεταξύ των C.B-ers.

Έχοντας κατάλογο οι Α.Π.Υ με την αντιστοιχία διακριτικών προς χειριστές C.B. μπορεί να γίνει έλεγχος στους C.B-ers εκείνους οι οποίοι παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά. Είναι προφανές ότι αν ισχύσει το ΑΡΘΡΟ-2,  παράγραφος 2:Είναι αδύνατον να βρεθούν οι έχοντες παραβατική συμπεριφορά. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους  που ζητούμε ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ των C.B-ers, διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρχει κανένας έλεγχος, και θα επικρατήσει το απόλυτο χάος αφού κανένας από τους παραβάτες C.B-ers δεν θα είναι γνωστός στις Α.Π.Υ.

ΑΡΘΡΟ 8

Παράγραφοι 1,2 και 3. Συμφωνούμε απόλυτα.Παράγραφος 4.

Διαφωνούμε  πλήρως με την χρήση χαρακτηριστικών που δεν έχουν εκδοθεί από τις Α.Π.Υ. Η σύσταση να χρησιμοποιούν οι C.B-ers ανεξέλεγκτα χαρακτηριστικά θα δημιουργήσει ένα απίστευτο κομφούζιο και θα απαξιώσει πλήρως τις ραδιοεπικοινωνίες C.B.

Παράδειγμα:

Θα καλέσει στο κανάλι 22 «Ο Τάκης και Αγία Παρασκευή», θα του απαντήσει η «Γιώτα από Χαλάνδρι», στην συζήτηση θα ζητήσει να συμμετάσχει ο C.B. 764 και ο AC488. Αργότερα στην  παρέα θα μπουν και ο 18ΑΤ544 και ο 18SD234, προς το τέλος της συζήτησης ακούγεται ο SV1ZXC και ο SY4ZXX.

Είναι προφανές ότι κανένας κρατικός ελεγκτικός φορέας δεν ξέρει ποιος είναι ποιος. Υπάρχουν εκατοντάδες Τάκηδες στην Αγία Παρασκευή και επίσης πάμπολλες Γιώτες που κατοικούν στο Χαλάνδρι. Βεβαίως κανένας δεν μπορεί να ξέρει αν πραγματικά εκπέμπουν από την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι αντίστοιχα.

Οι σταθμοί 18ΑΤ544 και 18SD234 δείχνουν να ανήκουν σε κάποιες ομάδες – συλλόγους που αποδίδουν διακριτικά με βάση  οποιοδήποτε ονοματεπώνυμο δηλώσεις. Άρα ενώ ονομάζεσαι Παπαδήμος Γεώργιος, συμπληρώνεις μια on-line αίτηση σαν Παπαδόπουλος Γιάννης και παίρνεις ένα διακριτικό δηλώνοντας διεύθυνση κατοικίας το Post Office Box της αλληλογραφίας σου.

Το C.B. 764 είναι ένα πανάρχαιο διακριτικό C.B. της δεκαετίας του 1970, που κανείς δεν ξέρει αν το σφετερίζεται κάποιος ή όχι, ενώ τα ραδιοερασιτεχνικά χαρακτηριστικά  SV1ZXC και  SY4ZXX μπορεί να τα χορηγεί οποιοσδήποτε σύλλογος C.B. Αφού δεν υπάρχουν κανόνες απόδοσης διακριτικών, γιατί να μην δίνει ραδιοερασιτεχνικά χαρακτηριστικά στα C.B. και να δει τα μέλη και τις εισπράξεις του να εκτοξευτούν;

Τέλος ο μόνος που μπορεί να ελεγχθεί είναι ο AC488 ο οποίος έχει αδειοδοτηθεί από Α.Π.Υ, έχοντας καταθέσει φάκελο με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επομένως  διαφωνούμε πλήρως με το άρθρο 8, το οποίο θα δημιουργήσει μια χαώδη και μη ελέγξιμη κατάσταση.

Παράγραφος 5.


Πρόκειται για μια παράγραφο χωρίς περιεχόμενο. Αρχικά πώς θα καταλάβει κάποιος ότι ο σταθμός C.B. που ακούει είναι παράνομος αφού μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε διακριτικό θέλει;  Παράνομος μέχρι σήμερα είναι ο σταθμός C.B που εκπέμπει χωρίς άδεια και χαρακτηριστικό κλήσεως. Τώρα ποιος είναι ο παράνομος;  Αφήστε την παρανοήση που θα γίνει αν κάποιος χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό κλήσεως «Ο Νώντας ο Παράνομος και η Αργυρούπολη»!

Ακούει κάποιος C.B-er  τον «Γιάννη τον Σουβλατζή» να ασχημονεί στο κανάλι 9 – κανάλι κινδύνου - , τότε σύμφωνα με την παράγραφο 5:

Α. Τον καλεί να σταματήσει να παρεμβάλει. Ο «Γιάννης ο Σουβλατζής» του απαντά με αλάνθαστα «Γαλλικά»……

Β. Ο «νόμιμος» C.B-er ενημερώνει την Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων  Τηλεπικοινωνιών ότι ο  «Γιάννης ο Σουβλατζής» παρενοχλεί το κανάλι κινδύνου. 

Γ. Η ΕΕΤΤ ξεκινά να ελέγξει και τα 3500 σουβλατζίδικα της Αθήνας για να βρει τον «Γιάννη τον σουβλατζή»!!!!

Είναι προφανές ότι με αυτές τις συνθήκες η «ραδιοπειρατεία» και η ασυδοσία  θα ανθούν  στην Citizens Band. Αυτό θέλετε να κάνετε; να δημιουργήσετε μια περιοχή συχνοτήτων  γεμάτη με ανεξέλεγκτους χειριστές ραδιοτηλεφώνων C.B;

Η παράγραφος 5 του άρθρου 8 έχει νόημα ΜΟΝΟ όταν ΟΛΟΙ οι σταθμοί C.B. εκπέμπουν με άδεια και είναι ελέγξιμοι.

Παράγραφος   6. Συμφωνούμε
Παράγραφος   7. Συμφωνούμε
Παράγραφος   8. Συμφωνούμε
Παράγραφος   9. Συμφωνούμε
Παράγραφος  10. Συμφωνούμε   

Παράγραφος 11.Να προστεθεί: Επιτρέπετε η εγκατάσταση ραδιοτηλεφώνων C.B. στα πλεούμενα μικρού μήκους και εκτοπίσματος (βάρκες, φουσκωτά κλπ) όπου δεν προβλέπετε η εγκατάσταση ραδιοτηλεφώνων τύπου Marine VHF, ώστε να καλυφθούν και οι ερασιτέχνες ψαράδες, κωπηλάτες, οδηγοί ταχύπλοων κλπ. 

Παράγραφος 12.Θα πρέπει να προστεθεί: Επιτρέπετε η εγκατάσταση ραδιοτηλεφώνων C.B. σε πτητικές συσκευές πχ Αλεξίπτωτα πλαγιάς, μηχανοκίνητα η όχι δελταπτέρυγα κλπ, στα οποία  δεν είναι υποχρεωτικός ο εξοπλισμός τους με Air-band VHF. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται οι επικοινωνιακές των χειριστών τους στον αέρα με την ομάδας υποστήριξης στο  έδαφος.

Παράγραφος 13. Συμφωνούμε
Παράγραφος 14. Συμφωνούμε
Παράγραφος 15. Συμφωνούμε

Παράγραφος 16.Η παράγραφος 16 είναι ανεφάρμοστη αφού κανένας επίσημος Κρατικός φορέας πχ Α.Π.Υ. δεν δίνει επίσημα Κρατικά διακριτικά, πώς μπορεί να κριθεί ένα διακριτικό κλήσεως αν είναι αληθινό ή ψεύτικο;  Δηλαδή πώς θα ξεχωρίσει ένας C.B.-er  αν το διακριτικό «Ο Μάκης ο Κεφαλονίτης» είναι ψεύτικο και το διακριτικό «Ο Μάκης ο Ληξουριώτης» είναι το αληθινό;   Συμφωνούμε απόλυτα με το υπόλοιπο περιεχόμενο της παραγράφου 16.

Παράγραφοι  17 και 18. Συμφωνούμε απόλυτα.

Θα πρέπει να προστεθεί τμήμα του άρθρου 9 του ΠΔ 156 με το εξής περιεχόμενο:Επίσης θα πρέπει να προστεθεί η δυνατότητα οι χειριστές ραδιοτηλεφώνων C.B. να μπορούν να επικοινωνήσουν με ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς  μέσα στο φάσμα των 26.960-27.410 ΜΗΖ και σε όλα τα mode, εφόσον κληθούν από αυτούς,  σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπου κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή, η ζωή ζώων και η ιδιωτική ή Δημόσια περιουσία.


Στους ραδιοερασιτέχνες προβλέπετε να επικοινωνούν εκτός ραδιοερασιτεχνικών συχνοτήτων στο άρθρο 14, παράγραφος 12 του Κανονισμού λειτουργίας Ραδιοερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου, ΦΕΚ 1969 της 11/9/2011. Δείτε …Επομένως, τεχνικά και νομικά υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτή η μικτή επικοινωνία με σκοπό να σωθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, ιδίως όταν τα ραδιοτηλέφωνα C.B. εξακολουθούν να λειτουργούν μέσα στο προβλεπόμενο για αυτά εύρος ζώνης συχνοτήτων 26.960 – 27.410 ΜΗΖ, και δεν υπάρχει  καμιά περίπτωση εκπομπής από τους C.B-ers μέσα στις ραδιοερασιτεχνικές ζώνες συχνοτήτων.

ΑΡΘΡΟ 9

Συμφωνούμε απόλυτα.

ΑΡΘΡΟ 10

Στις παραγράφους 1 και 2 να προστεθεί: «…. κατά την διάρκεια της προσωρινής παραμονής τους στην Ελλάδα έως δύο μήνες. Μετά είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν άδεια κατοχής και λειτουργίας Ραδιοτηλεφώνου C.B., όπως και οι Έλληνες.»

Παράγραφοι 3 και 4. Συμφωνούμε απόλυτα.

ΑΡΘΡΟ 11 

Συμφωνούμε απόλυτα.

ΑΡΘΡΟ 12

Να προστεθεί η επόμενη παράγραφος:

Δίνεται περίοδος 18 μηνών για την ανανέωση  των παλαιών αδειών C.B. ή σε περίπτωση που αυτές έχουν καταστραφεί μπορούν να επανεκδοθούν με το ίδιο ή νέο διακριτικό κλήσεως..  

 Συμφωνούμε με τις παραγράφους 1 έως 3.

Αξιότιμοι Κύριοι, πιστεύουμε ότι οι προτάσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. είναι ρεαλιστικές, οδηγούν σε απόλυτα ελεγχόμενη λειτουργία την Citizens Band η οποία γίνεται απόλυτα λειτουργική, προς όφελος των πολιτών και της Πολιτείας.
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση, συνεργασία.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του ΠΑ.ΧΥ.ΣΕ.ΡΑ. C.B.

Μανωλάτος Γεράσιμος         Πρόεδρος
Γιακουμάτος Άρης               Αντιπρόεδρος
Φουρνογεράκης Διονύσιος   Γραμματέας
Ταγκλοπούλου Ελένη           Ταμίας
Μανωλάτος Αλέξανδρος       Μέλος

                 ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. γεια σας. Στο διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου είχαμε αρκετά σημαντικά γεγονότα:

1.     Αρχικά το νέο νομοθετικό πλαίσιο είναι πλέον ένας ολοκληρωμένος νόμος και βρίσκεται στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών. Δεν ξέρουμε το τελικό κείμενο τι περιλαμβάνει, αφού με «απόφαση της Υπηρεσίας» το τελικό κείμενο θα δοθεί στην διαβούλευση χωρίς ο σύλλογος να δει το τελικό κείμενο. Η απόφαση είναι εξωφρενική, αν σκεφθεί κανείς ότι εξισώνει το Πανελλήνιο Συλλογικό όργανο των Ελλήνων C.B-ers με τον οποιονδήποτε πολίτη που δεν έχει καμιά ανάμειξη και ενδιαφέρον για τα C.B. Το χειρότερο όλων είναι ότι εμείς εργαστήκαμε, συνεργαστήκαμε, βοηθήσαμε και τέλος παραδώσαμε στο Υπουργείο  ένα πλήρες σχέδιο νόμου. Μιλάμε για δουλειά, πολύ και σκληρή δουλειά. Τέλος πάντων οι πάντες κρίνονται….

2.     Γίνονται κινήσεις από κάποιους «ραδιοερασιτέχνες» με σκοπό να μην επιτραπούν οι βάσεις C.B. και η διαμόρφωση SSB. Σε συζητήσεις μαζί τους, τους   εξήγησα  ότι οι φόβοι τους για απαξίωση του ραδιοερασιτεχνισμού, πρόβλημα προσέλευσης μελών στους ραδιοερασιτεχνικούς συλλόγους, και κίνδυνος να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις κεραίες τους δεν υπάρχει. Κάποιοι καλόπιστοι δέχθηκαν τις εξηγήσεις μου, κάποιοι άλλοι περιμένουν με το χέρι στην «σκανδάλη» να πυροβολήσουν τους C.B-ers  μόλις ο νέος νόμος για τα C.B. «ανεβεί» στην διαβούλευση.  Θα πολεμήσουν με κάθε τρόπο ώστε οι C.B-ers να μην έχουν το δικαίωμα να εγκαθιστούν βάσεις και να εκπέμπουν με διαμόρφωση SSB. Το ερώτημα είναι αφού πουθενά στον κόσμο δεν υπήρξαν τέτοια προβλήματα η Ελλάδα θα είναι η πρώτη και μοναδική χώρα που θα υπάρχουν;;; τι να πει κανείς!

Κάποιοι δημιουργούν μια ανύπαρκτη αντιπαλότητα.

3.     Η Πανευρωπαϊκή Ένωση C.B. – European CB Federation έκανε επίσημη παρέμβαση προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και τον Διευθυντή του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων υπενθυμίζοντας τους ότι η Ελλάδα έχει ήδη υπογράψει την ελεύθερη χρήση των C.B. στην Ελλάδα με διαμόρφωση AM/FM/SSB και μάλιστα χωρίς κανένα αστερίσκο (*). 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση  C.B. παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Απόσπασμα της αλληλογραφίας της ECBF με το ΥΜΕ.


Η Ελλάδα έχει υπογράψει χωρίς αστερίσκους και σημειώσεις το Ευρωπαϊκό status από 18 Σεπτεμβρίου 2014!Απόσπασμα της απάντησης του ΥΜΕ στην ECBF. Είμαστε πολύ κοντά!

4.     Ο Σύλλογός μας έστειλε ανοιχτές επιστολές προς ΟΛΟΥΣ τους ραδιοερασιτεχνικούς συλλόγους, τους απλούς ραδιοερασιτέχνες, C.B-ers, και τους επιχειρηματίες ζητώντας να συμμετάσχουν καλόπιστα και δημιουργικά στην διαβούλευση για τον νέο νόμο που αφορά την λειτουργία στα C.B. με τον τρόπο αυτό ΟΛΟΙ παίρνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Ελπίζουμε να υπάρχει αθρόα συμμετοχή, που θα οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αγαπητοί φίλοι του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. και της Citizens Band, με αφορμή διάφορες αναρτήσεις στο FaceBook και σε άλλα social media, θέλω να επισημάνω τα εξής:


1. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. ασχολείται και δραστηριοποιείται, ΜΟΝΟ με θέματα που αφορούν την Citizens Band, δηλαδή την διεθνή περιοχή συχνοτήτων, μεταξύ 26.960 ΜΗΖ έως 27.410 ΜΗΖ.


2. Οποιαδήποτε προσπάθεια ταύτισης του Συλλόγου με δραστηριότητες φυσικών προσώπων ή ομάδων ή οποιουδήποτε άλλου συνεταιριστικού σχήματος που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των 27 ΜΗΖ, είναι λανθασμένη. 3. Την ιδιότητα του C.B-er έχουν φυσικά πρόσωπα ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ από τις κατά τόπους ΑΠΥ του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και δραστηριοποιούνται στους 40 νομοθετημένους διαύλους μεταξύ 26.965 – 27.405 ΜΗΖ. CB-ers δεν είναι όσοι ασχολούνται με επικοινωνίες εκτός αυτών των διαύλων και δεν είναι εφοδιασμένοι με την απαιτούμενη άδεια. 4. Είναι κατανοητό ότι βρισκόμαστε στην μέση της διαβούλευσης και οι αντιτιθέμενοι στην λειτουργία ραδιοτηλεφώνων C.B. στην Ελλάδα προσπαθούν να παρουσιάσουν τους C.B-ers ως εν δυνάμει ραδιοπειρατές που ασχολούνται με παράνομες επικοινωνίες στην ευρύτερη και εκτός των νομίμων διαύλων επικοινωνίες. Τους απαντούμε ότι η αμαύρωση των C.B-ers δεν μπορεί να επιτύχει. Όλοι γνωρίζουν τον τίμιο και διάφανο αγώνα που δίνουμε, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ για τις κινήσεις μας. Αυτό και μόνο σε όσους έχουν έστω και την ελάχιστη ευφυΐα είναι αρκετό για να αντιληφθούν την ποιότητα των Ελλήνων C.B-ers.5. Αναλογιστείτε ο καθένας χωριστά, και συζητήσετε με τις παρέες σας αν τελικά είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρχουν νόμιμα C.B. αδειοδοτημένα, με κανόνες λειτουργίες ή ένα «ξέφραγο αμπέλι» που κανείς δεν θα ξέρει τι θα «γεννήσει» από μέσα.6. Επισκεφθείτε το www.rfnews.gr και επιλέξτε διαβούλευση C.B. Διαβάστε τις οδηγίες και αν συμφωνείτε με τις απόψεις μας, στείλτε ένα e-mail στο Υπουργείο Μεταφορών, ώστε να βοηθήσετε να έχουμε C.B. νομοθετημένα.

Χρόνια πολλά σε όλους και πολλά 73
Μάκης Μανωλάτος
AC488
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΑΣΟΥΛΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.CB. ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ CITIZENS BAND ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Κε Τασούλα, αγαπητοί φίλοι της Citizens Band. Η ανοιχτή επιστολή του εκλεκτού συναδέλφου, με επικεφαλίδα «ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ..............αλλά με... ΛΕΞΕΙΣ» μου δίνει την ευκαιρία για να εξηγήσω το προφίλ του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. CB. τις ενέργειες του και τις θέσεις του αναφορικά με το νέο σχέδιο νόμου για την Citizens Band.

ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B.
Δημιουργήθηκε από πολίτες που είναι ραδιοερασιτέχνες, τέως και νυν C.B-ers, αλλά και απλούς πολίτες που δεν έχουν τις προηγούμενες ιδιότητες, με πρωταρχικό σκοπό την αντικατάσταση του παλαιού νομικού πλαισίου στο οποίο η Citizens Band λειτουργούσε στα πρότυπα των ειδικών ραδιοδικτύων.
Ήδη ο βασικός σκοπός μας έχει εκπληρωθεί, αφού το νέο σχέδιο νόμου ver.22, έχει τίτλο «ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ CB» και στο περιεχόμενο του δεν υπάρχουν οι διαδικασίες των ειδικών ραδιοδικτύων.

Ο τίτλος του συλλόγου μας επελέγη με σκοπό να δείξει ότι οι σκοποί και οι στόχοι του είναι Πανελλαδικής εμβέλειας και αφορούν όλους όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για την Citizens Band και προφανώς να καλέσει οποιονδήποτε συμφωνεί με τους σκοπούς μας και επιθυμεί, να ενώσει την φωνή του μαζί μας..

Όλες μας οι ενέργειες από την πρώτη στιγμή ανακοινώνονται στο διαδίκτυο, ώστε ΟΛΟΙ να ενημερώνονται σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και αν κατοικούν. Είναι η ΠΡΩΤΗ φορά στην Ελλάδα που ένας σύλλογος ενημερώνει όχι μόνο τα μέλη και τους φίλους του, αλλά και οποιονδήποτε παρακολουθεί το διαδίκτυο, ραδιοερασιτέχνες, επιχειρήσεις, ενδιαφερόμενους πολίτες, αλλά και τις Κρατικές αρχές.

Αυτό λέγεται διαφάνεια, συνέπεια, σεβασμός, υπευθυνότητα. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ελλάδα ένας σύλλογος να ενημερώνει αντιπάλους και φίλους για τις δράσεις του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. έχει κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. δεν έχει σκοπό να γίνει ο υπερσύλλογος που θα «καπελώσει» τους ελάχιστους εναπομείναντες και υπολειτουργούντες συλλόγους C.B, άλλωστε σκοπός των τοπικών αντιπροσώπων στις διάφορες περιοχές της χώρας είναι, πρώτα να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες για τα οφέλη που θα έχουν χρησιμοποιώντας ραδιοτηλέφωνα C.B. και σε δεύτερη μοίρα να τους προσφέρουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, όταν το σχέδιο νόμου θα είναι πλέον νόμος.

Η επιλογή των πολιτών ανάμεσα στον ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. και σε άλλους συλλόγους υπόκειται στους νόμους της ελεύθερης επιλογής, άλλωστε μέσα στο σχέδιο νόμου, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει ότι η έκδοση της αδείας θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. Εμείς προτείνουμε ξεκάθαρα οι άδειες να εκδίδονται από το Κράτος, από τις ΑΠΥ, έτσι ο κάθε πολίτης να μπορεί να εκδώσει την άδεια απευθείας ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Αντίθετα υπάρχουν προτάσεις από άλλους τα διακριτικά να τα δίνουν οι σύλλογοι, με ό,τι αυτό ενδεχομένως συνεπάγεται.

Η δράση και άλλων συλλόγων C.B. είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, αφού με τον τρόπο αυτό ο πολίτης θα μπορεί να επιλέξει τον σύλλογο που τον εκφράζει, μην ξεχνάτε ότι στο χόμπι του HAM Radio στην Ελλάδα υπάρχουν 64 σύλλογοι, Ενώσεις και ομάδες. Το δικαίωμα του συνεταιρίζεσται είναι Συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών και ισχύει σε όλους τους χώρους. Επομένως οι αρνητικές σκέψεις και οι ανησυχίες που προβάλλονται άλλοτε καλοπροαίρετα και άλλοτε όχι, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Η δημοκρατία επιβάλει η μοίρα του κάθε χώρου να ορίζεται από ομοσπονδίες τοπικών ή μεγαλύτερης εμβέλειας συλλόγων. Όταν η χρήση των ραδιοτηλεφώνων C.B. θα εξαπλωθεί τόσο πολύ, ώστε να δημιουργηθούν σύλλογοι, τότε μια ομοσπονδία συλλόγων μπορεί να αναλάβει συλλογικά την τύχη της Citizens Band. Ούτε «καπελώματα», ούτε αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Τα πάντα διάφανα και συλλογικά.

Όσον αφορά την εμπλοκή κάποιων πολιτών που έχουν την ιδιότητα του ραδιοερασιτέχνη, σαν πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους ελεύθερα, σαν ραδιοερασιτέχνες όμως κανένα, αφού ο χώρος των ραδιοερασιτεχνών και ο χώρος των C.B-ers συνυπάρχουν μεν στα βραχέα κύματα, αλλά σε διαφορετικές συχνότητε, και δεν έχουν καμιά απολύτως λειτουργική ή θεσμική σχέση μεταξύ τους..

Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικούς χώρους. Ο ραδιοερασιτεχνισμός αφορά κυρίως όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε τεχνολογικά και επικοινωνιακά θέματα, και την παροχή βοηθείας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. Η Citizens Band προσφέρει ραδιοτηλεφωνική επικοινωνία σε όλους όσους την έχουν ανάγκη. Καμιά σχέση απολύτως. Είναι να σαν να επεμβαίνουν οι Πλοίαρχοι των δεξαμενοπλοίων που διασχίζουν τους Ωκεανούς, στον κανονισμό ερασιτεχνικής αλιείας στην λίμνη Πλαστήρα! Τόσο κοντινή σχέση έχουν!!!

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. εκείνο που θέλει είναι κάτι πολύ απλό. Ο κάθε πολίτης που έχει ανάγκη ραδιοτηλεφωνικής επικοινωνίας στην Citizens Band 26.960 – 27.410 ΜΗΖ, να μπορεί να εγκαταστήσει ένα ραδιοτηλέφωνο All mode μαζί με τα παρελκόμενά του στο σπίτι του, νόμιμα. Αυτό κάνουν και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες.. Να μπορεί να χρησιμοποιήσει το ραδιοτηλέφωνο του αυτοκινήτου του για να επικοινωνήσει με τους φίλους του που βρίσκονται στα σπίτια τους ή όταν βρίσκεται σε πεζοπορία.

Για αυτό το απλό πράγμα που στο εξωτερικό έχει λυθεί εδώ και χρόνια, στην Ελλάδα βγήκαν «μαχαίρια», γράφτηκαν απίστευτα πράγματα, ακουστήκαν τρομερές φαντασιώσεις. Για ένα διακριτικό κλίσεως , ένα ραδιοτηλέφωνο βάσεως 4 Watt AM/FM και 12 SSB, έχει έρθει ο κόσμος ανάποδα! Ήμαρτον πια, κάναμε την τρίχα όχι τριχιά, αλλά κάβο καραβιού.

Αγαπητοί φίλοι, ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. μέσα σε πολύ δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, κατόρθωσε να πείσει το Υπουργείο να ασχοληθεί με την Citizens Band. Δεν ήταν καθόλου εύκολο και η δουλειά που χρειάστηκε να γίνει από την πλευρά του, ήταν απίστευτα δύσκολη. Ακόμη και τα ίδια τα στελέχη του Υπουργείου δεν πίστευαν στα μάτια τους από τον όγκο της δουλειάς που φέραμε εις πέρας, αλλά και από το άριστο κλίμα της συνεργασίας μας.

Στη διαβούλευση δεν φτάσαμε με εκθέσεις ιδεών και φιλολογικά έργα. Δουλέψαμε καθημερινά επί δύο χρόνια για να έρθει ο νόμος στην διαβούλευση. Αν και ο συγκεκριμένος νόμος που διαβουλευόμαστε δεν είναι σύμφωνος με τις προτάσεις μας σε βασικά σημεία, η αρχή έγινε και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ελπίζουμε ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα μεταφερθούμε από το τυραννικό καθεστώς των ραδιοδικτύων στην απόλυτη ασυδοσία των PMR, δεδομένου και του εντελώς διαφορετικού ρόλου που έχουν. Τα PMR αφορούν επικοινωνίες έως 2Κm περίπου και τα C.B. έως 25 Km περίπου.

ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ C.B.
Γιατί όμως ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. προτείνει άδειες και διακριτικά κλήσεως; γιατί δεν υιοθετούμε τις απόψεις του Υπουργείου που είναι θεσμοθετημένες στις Ευρωπαϊκές χώρες; Είμαστε οπισθοδρομικοί; Έχουμε σκοτεινούς σκοπούς; Σίγουρα όχι. Όσοι παρακολουθούν τα κείμενα μου, αλλά και οι υπηρεσίες του Υπουργείου γνωρίζουν ότι σαν παράδειγμα τους έφερα την Κύπρο, της οποίας ο νόμος για τα C.B. είναι γραμμένος σε μια κόλλα Α4! Απλά αναφέρει ότι όσες συσκευές πληρούν τις προδιαγραφές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς άδεια. Δηλαδή από το σπίτι, το αυτοκίνητο και ως φορητά.

Πιστεύουμε ότι για τα Ελληνικά δεδομένα ένα χαλαρό σύστημα επιτήρησης από τις αρμόδιες αρχές θα βοηθήσει στην ομαλή ανάπτυξη της Citizens Band και θα αποτρέψει ακραία φαινόμενα. Αν όλα πάνε καλά, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα επικαιροποιείται ο νόμος και έχουμε πλήρη εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Είναι μεγάλο βήμα να δοθούν ραδιοτηλέφωνα σε πολίτες χωρίς κάποια στοιχειώδη επιτήρηση, αλλά και το δικαίωμα της απόδοσης διακριτικών σε πολίτες από ιδιωτικούς συλλόγους , χωρίς σαφείς δεσμεύσεις και διαδικασίες. Στην Ελλάδα η αλλαγή του νομικού πλαισίου καθυστέρησε 26 χρόνια, δεν είναι παράλογο να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο.

Η ΔΙΑΒΟΎΛΕΥΣΗ.
Όπως γνωρίζετε η διαβούλευση τελείωσε και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αρχίσουν να επεξεργάζονται τις προτάσεις που έλαβαν ώστε να διαμορφώσουν το τελικό κείμενο του νέου νόμου για τα C.B. Ό,τι αναρτήσεις έγιναν – έγιναν, ό,τι γράφηκε ή ειπώθηκε αποτελεί παρελθόν, η ζωή συνεχίζεται. Ας επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας διαγράφοντας τα κακά και κρατώντας ό,τι καλό προέκυψε από αυτήν την διαδικασία. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πήραν μέρος στη διαδικασία, φιλικά κείμενους προς τις θέσεις του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. αλλά και στους αντιτιθέμενους στις προτάσεις μας. Όλοι συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη διαμόρφωση του τελικού νόμου. Το μέλλον θα δείξει ποιοι είχαν δίκιο και ποιοι έσφαλαν.

Τώρα αφήστε τα πληκτρολόγια να παγώσουν, αρκετή φωτιά πήραν, βάλτε τα μαχαίρια στα θηκάρια και τα πιστόλια στον τοίχο, σύντομα θα ξέρουμε αν στο κανάλι 11 θα ακούμε: Αντώνη και OPEL η Σούζι με τα ψηλά τακούνια καλεί με ακούς; Ή AC 9024 η AE 8976 καλεί.

Σύντομα θα ξέρουμε αν θα έχουμε Έλληνες πολίτες που θα χρησιμοποιούν νόμιμα ραδιοτηλέφωνα βάσεως εγκατεστημένα σύμφωνα με τις προτάσεις του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. ή παράνομα τοποθετημένα ραδιοτηλέφωνα με ασαφείς τεχνικές διαδικασίες, με τις κεραίες μέσα σε πλαστικούς σωλήνες και άπειρα στάσιμα, με ό,τι συνεπάγονται αυτές οι ουσιαστικά «πειρατικές» εγκαταστάσεις.

ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ
Όταν ανέλαβα μαζί με τους συνεργάτες μου την μετάβαση των C.B. από τα ειδικά ραδιοδίκτυα σε καθεστώς Citizens Band, γνώριζα ότι ο δρόμος δεν θα ήταν εύκολος. Στις σχεδόν 6 δεκαετίες της ζωής μου έμαθα να αγωνίζομαι, μια και τίποτε δεν μου χαρίστηκε. Οι επιθέσεις στο πρόσωπό μου ήταν αναμενόμενες, όπως και οι επιθέσεις εις βάρος του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. Με ψυχραιμία διάβαζα τις αναρτήσεις τους και όπου έκρινα απαραίτητο, απάντησα με μεστό λόγο, χωρίς να προσβάλλω, υποτιμήσω ή εκθέσω κάποιον επικριτή μου. Ο σεβασμός μου είναι δεδομένος για όλους.

Αρχικά διέδωσαν ότι έγινα Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. και ανακίνησα τη διαδικασία αλλαγής του νομικού πλαισίου των C.B. σε συνδυασμό με ανάλογη αρθογραφία ώστε να γίνω γνωστός και να διεκδικήσω μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΡ!!! Τι συσχετισμός είναι αυτός, ποτέ δεν κατάλαβα. Φυσικά δεν είχα και δεν έχω τέτοιες βλέψεις.

Στην συνέχεια έκαναν ότι μπορούσαν για να αποδείξουν ότι είμαι υπέρ της Citizens Band και κατά του Ham Radio, απέτυχαν και εκεί. Με διασταλτικές ερμηνείες άρθρων μου και σκόρπια αποσπάσματα κειμένων προσπάθησαν να αποδείξουν ότι στρέφω τους πολίτες σε παράνομες συχνότητες ή περίεργα δίκτυα. Απέτυχαν και εκεί.

Προσπάθησαν να αποδείξουν ότι η αλλαγή του νομικού πλαισίου των C.B. έγινε σε συνεννόηση με τους εμπόρους τηλεπικοινωνιακού υλικού με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και εγώ να πάρω την προμήθεια μου, απέτυχαν και εκεί.

Τώρα στο κύκνειο άσμα τους, διαδίδουν ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. θα μετατραπεί σε Πανελλήνιο Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών!!! ΠΑ.ΣΥ.ΡΑ. Σε καλό δρόμο ήμαστε όπως μονολογεί γνωστός δημοσιογράφος του ραδιοφώνου.

Θέλω να ξέρουν ότι η γελιοποίηση τους στις κοινότητες των ραδιοερασιτεχνών, των C.B-ers αλλά και ανάμεσα στους εμπόρους, για εμένα είναι η καλύτερη αποζημίωση. Είναι δακτυλοδεικτούμενοι και έχουν χάσει την οποιαδήποτε αξιοπιστία είχαν.

Εγώ σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μου θα παραμείνω Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ολοκλήρωσης του νέου νομοθετικού πλαισίου. Στη συνέχεια θα αποχωρήσω για να αναλάβει τα ηνία η γενιά των τριαντάρηδων. Εγώ θα προσφέρω τις όποιες υπηρεσίες μου από τη θέση του ειδικού συμβούλου.

Θα εξακολουθήσω να μεταδίδω την όποια τεχνική ή ραδιοερασιτεχνική γνώση έχω μέσω του 5-9report.gr, του rfnews.gr, των ραδιοτηλεπικοινωνιών, στα SV-NEA, αλλά και μέσω των μαθημάτων στην Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, παράλληλα με το ερευνητικό μου έργο.
Εύχομαι σε όλους να έχετε υγεία, να έχουμε ομόνοια και καλή πρόθεση.
Πολλά 73

Mάκης Μανωλάτος
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. CB.
ΜΗΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016.

Αγαπητοί φίλοι της Citizens Band, γεια σας.

Η πολυαναμενόμενη «διαβούλευση» για το νέο νομοθετικό πλαίσιο της Citizens Band, έγινε ουσιαστικά κατά την διάρκεια των Εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Φώτων.

Αρχικά η περίοδος που επέλεξαν από την πλευρά του Υπουργείου Μεταφορών ήταν απόλυτα λανθασμένη, αφού μέσα στις γιορτές ποιος θα καθίσει να ασχοληθεί; Όλοι εστιάζουν να περάσουν καλά τις γιορτές με τις οικογένειες τους ή τους αγαπημένους τους.

Μόλις την τελευταία εβδομάδα υπήρξε κάποια δραστηριότητα από κάποιους ενδιαφερόμενους και αυτό σε επίπεδο FaceBook! Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε δημόσια διαβούλευση, αλλά μια συλλογή e-mails από την πλευρά του Υπουργείου, το περιεχόμενο των οποίων κανένας πραγματικά δεν μπορεί να γνωρίζει.

Το σωστό θα ήταν να γινόταν πραγματικά ανοιχτή διαβούλευση με δημόσιες τοποθετήσεις από τους πολίτες ή φορείς, με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να υπάρξει γόνιμος διάλογος. Ο καθένας θα έλεγε τα επιχειρήματα του και όλοι θα γνώριζαν τις θέσεις των υποστηρικτών ή αντιτιθεμένων στο νομοσχέδιο. Τώρα πραγματικά και επίσημα δεν ξέρει κανένας τίποτε.

Αν και δεν υπήρξε δημόσια διαβούλευση, στα λεγόμενα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπήρξε μια δραστηριότητα για την οποία κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος.

«Ενδιαφερόμενοι» εκτός του χώρου της Citizens Band, με νοοτροπία «αγανακτισμένων πολιτών», άσκησαν ένα βρώμικο πόλεμο, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρων των πολιτών για την Citizens Band, αλλά και για να υποβαθμίσουν τα οφέλη που θα προκύψουν για αυτούς, φοβούμενοι ότι η ανάπτυξη της, θα γινόταν εις βάρος γνωστού επιστημονικού χόμπι που σχετίζεται με τις επικοινωνίες.

Ευτυχώς αυτή τους η δραστηριότητα δεν πέρασε απαρατήρητη από κάποιους φορείς, οι οποίοι φύση και θέση ασχολούνται με τις επικοινωνίες, το διαδίκτυο,  κλπ και έστειλαν τις απόψεις τους στο Υπουργείο Μεταφορών, ώστε να αναθεωρήσει  κάποια βασικά σημεία του νόμου. Βλέπετε ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Αυτή τη στιγμή ο νόμος έχει ουσιαστικά τελματώσει. Επίσημα υπάρχει φόρτος εργασιών και εσωτερικές ανακατανομές προσωπικού και χώρων οι οποίες δεν επιτρέπουν στους υπηρεσιακούς παράγοντες να ασχοληθούν ουσιαστικά με τον νόμο. Προς το παρών σταχυολογούν διάφορες προτάσεις γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος.

Εμείς παρακολουθούμε από κοντά την όλη εξέλιξη και ελπίζουμε σύντομα να πρυτανεύσει η λογική και σύντομα να έχουμε ένα νόμο ο οποίος θα επιτρέπει στους Έλληνες πολίτες να έχουν ραδιοτηλέφωνα Βάσεως, φορητά και αυτοκινήτου όπως και όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι και όχι μόνο πολίτες.

Οργανωτικά.

Οι συζήτηση που έγινε για την συστέγαση μας με άλλο σύλλογο δεν στέφθηκε από επιτυχία, σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε τους καλούς φίλους για την ευγενική τους πρόθεση, ίσως σε διαφορετικές συνθήκες να μπορούσαμε να συστεγαστούμε. Αυτή τι στιγμή επεξεργαζόμαστε κάποιες προτάσεις, παράλληλα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση ή ιδέα μπορεί να μας οδηγήσει στην απόκτηση ενός χώρου  συναντήσεων. Ουσιαστικά χρειαζόμαστε ένα χώρο για 50 – 60 άτομα, για μια φορά την εβδομάδα και για χρονικό διάστημα τριών ωρών 6 με 9 το απόγευμα.

Μια πολύ καλή πρόταση μας έχει γίνει από μια εταιρία ενοικιάσεως  επιπλωμένων χώρων, σε συμφέρουσα τιμή. Το βασικό πρόβλημα μέχρι στιγμή είναι η δυσκολία στην όδευση της καθόδου της κεραίας. Βλέπετε τα κτήρια δεν κατασκευάζονται με πρόβλεψη όδευσης για καθόδους κεραιών C.B. και όχι μόνο. Επίσης από την στιγμή που δεν πρόκειται για μακροχρόνια ενοικίαση, αλλά για περιστασιακή, 4 φορές τον μήνα για χρονικό διάστημα 3 ωρών, είναι ασύμφορη οικονομικά η μόνιμη εγκατάσταση κεραιοσυστήματος.

Ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου μας Κος Γιακουμάτος και ο Γραμματέας μας Κος Φουρνογεράκης ετοιμάζουν την πρώτη συνεστίαση του συλλόγου μας,  σύντομα θα ενημερωθείτε και για αυτό.

Άρχισε η διάθεση των αυτοκόλλητων σημάτων για αυτοκίνητα και μηχανές του συλλόγου μας. Η τιμή τους είναι ενιαία 5 Ευρώ το ζευγάρι και στέλνονται δωρεάν στην επαρχία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να καταθέσετε τα χρήματα στον λογαριασμό της Εθνικής Τραπέζης:

694/605713-62 Μανωλάτος Γεράσιμος

Βλέπετε λόγω capital controls  δεν ανοίγονται ακόμη νέοι λογαριασμοί.

Αφού καταθέσετε τα χρήματα στείλτε μου στο ac488@hotmail.gr, τον αριθμό του παραστατικού κατάθεσης, μαζί με το ονοματεπώνυμο σας και την ταχυδρομική διεύθυνση που θα σας τα στείλουμε.
Στον ίδιο λογαριασμό μπορείτε να καταθέσετε την συνδρομή σας. Μην ξεχνάτε να στείλετε αριθμό παραστατικού και ονοματεπώνυμο.

Ευχαριστίες.

 Εδώ θέλω να ευχαριστήσω  τους εκατοντάδες φίλους του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. και της Citizens Band, για την μαζική αποστολή των μηνυμάτων στήριξης των θέσεών μας στο Υπουργείο Μεταφορών. Είναι καλό να ξέρουν στο ΥΜΕ, ότι τα μέλη του συλλόγου μας είναι ενωμένοι σαν γροθιά και πιστεύουν στον δίκαιο αγώνα μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης τόσο από την πλευρά των ραδιοερασιτεχνών, όσο και από την πλευρά των εμπόρων ειδών τηλεπικοινωνίας.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B.

ΠΡΟΣ:

ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ C.B.

ΘΕΜΑ:
ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αξιότιμοι φίλοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εμπορίας ειδών C.B,

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. εκπροσωπεί το σύνολο των Ελλήνων CB-ers. Μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και με μεγάλη προσπάθεια πείσαμε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών  για την αναγκαιότητα της αλλαγής του πεπαλαιωμένου ισχύοντος νομικού πλαισίου των C.B. με ένα σύγχρονο που θα καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου Έλληνα πολίτη.

Εισηγηθήκαμε:

1.     Να αδειοδοτούνται τα φυσικά πρόσωπα σαν χειριστές ραδιοτηλεφώνων C.B. όπως συμβαίνει με τους ραδιοερασιτέχνες.
2.     Να μην αδειοδοτούνται οι συσκευές C.B. όπως συμβαίνει τώρα, κατά το πρότυπο των ειδικών ραδιοδικτύων, έτσι ώστε ο C.B-er να μπορεί να χρησιμοποιεί όσα ραδιοτηλέφωνα C.B. χρειάζεται, όπως συμβαίνει με τους ραδιοερασιτέχνες, αλλά και με όλους τους C.B-ers σε όλο τον κόσμο.
3.     Με μια και μοναδική άδεια ο CB-er θα μπορεί να λειτουργήσει ραδιοτηλέφωνο βάσεως από το σπίτι ή το εξοχικό του, από το αυτοκίνητο, ή φορητό.
4.     Το κόστος της άδειας να είναι 20 Ευρώ, ή το ίδιο με το κόστος της ραδιοερασιτεχνικής, και η διάρκεια της 10ετης.
5.     Η άδεια του ραδιοτηλεφώνου C.B. να  δίνει  στον χειριστή το δικαίωμα να λειτουργεί All Mode CB, δηλαδή C.B. που λειτουργούν με διαμόρφωση AM/FM/SSB.
6.     Η ισχύς των συσκευών να είναι η διεθνώς τυποποιημένη σε: 4 Watt FM/ 4 Watt AM/ και 12 Watt SSB.
7.     Οι κεραίες βάσεως των C.B-ers να υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς με τις ραδιοερασιτεχνικές κεραίες. Το είδος και η απολαβή τους να είναι στην ελεύθερη επιλογή του C.B-er, έτσι ώστε να καλύψει τις τηλεπικοινωνιακές του ανάγκες, ανεξάρτητα από την δυσμενή επίδραση του γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής που δραστηριοποιείτε.
8.     Να δοθεί στους C.B-ers των οποίων έχουν λήξη οι άδειες C.B. προθεσμία 18 μηνών, ώστε να ανανεώσουν τις άδειες τους, χωρίς να υπάρχουν νομικές συνέπειες, οποιουδήποτε είδους.

Το τελικό κείμενο του νέου νομικού πλαισίου που θα αποτελέσει την βάση της διαβούλευσης θα αναρτηθεί σε λίγο στην διαύγεια. Ο σύλλογος μας θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις σας θα πρέπει να υποστηρίξουν τις προτάσεις του συλλόγου μας, και ιδίως όσο αφορά την νόμιμη χρήση ραδιοτηλεφώνων C.B. βάσεως, και ραδιοτηλεφώνων all mode.

Είναι προς το συμφέρων όλων οι Έλληνες C.B-ers, να αποκτήσουν την δυνατότητα της απόλυτα νόμιμης λειτουργίας τους σταθμών βάσεως, φορητών και κινητών, ώστε να σταματήσει η πειρατεία, να επανέλθει η νομιμότητα και φυσικά να «ανοίξει» και η αγορά των συσκευών C.B , αφού πλέον κανένας δεν θα φοβάται να αγοράσει τους αντίστοιχους all mode πομποδέκτες και τον εξοπλισμό τους.

Σας καλούμε λοιπόν κατά την διάρκεια της διαβούλευσης να στηρίξετε τις προτάσεις μας ώστε από όλη αυτή την διαδικασία να βγούμε όλοι κερδισμένοι.

Μπορείτε να διαβάσετε τις αναρτήσεις μας στα:

2.     www.rfnews.gr

Αν πάλι έχετε αμφιβολίες  ή  χρειάζεστε εξηγήσεις μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε στο 6948664493 ή να στείλετε e-mail στο ac488@hotmail.gr.


Με εκτίμηση και πολλά 73

Μανωλάτος Γεράσιμος

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών
Ραδιοτηλεφώνων C.B.
ac488.

Αθήνα 3/11/2015
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B.

ΠΡΟΣ:
ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

ΘΕΜΑ:
ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Επιτέλους μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα, σε πολύ λίγο η «βάση» του νέου νομικού πλαισίου που αφορά την λειτουργία των ραδιοτηλεφώνων C.B. θα αναρτηθεί στην «διαύγεια», προκειμένου να ενημερωθεί  το Υπουργείο για τις απόψεις των πολιτών.

Είναι απαραίτητο ΟΛΑ τα μέλη του συλλόγου και οι φίλοι του να έχουν ενεργεί συμμετοχή καθ’ όλη την διάρκεια της διαβούλευσης. Είναι απαραίτητο να στηριχθούν οι θέσεις μας προκειμένου το Υπουργείο να πειστεί για την αναγκαιότητα της νόμιμης λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B βάσεως.

Υπάρχουν κάποιοι «φίλοι» οι οποίοι διασπείρουν «ζιζάνια» προφορικά ή μέσω του διαδικτύου ισχυριζόμενοι ότι: αν οι CB-ers αποκτήσουν το δικαίωμα να κατέχουν και να χρησιμοποιούν νόμιμα ραδιοτηλέφωνα βάσεως, η υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη θα απαξιώθει επειδή όλοι θα χρησιμοποιούν τα C.B. για τις επικοινωνίες τους και όχι την υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη.

Κινδυνολογούν χωρίς να ερυθριούν, πανικοβάλλοντας τους ραδιοερασιτέχνες ισχυριζόμενοι ότι οι κεραίες C.B. θα δημιουργήσουν προβλήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και οι δικές τους κεραίες να «ξηλωθούν».

Επικαλούνται σαν σύγχρονοι προφήτες ότι οι C.B-ers θα πολλαπλασιαστούν σαν τις ακρίδες και θα γίνουν «μάστιγα», προκαλώντας  με τις κεραίες τους περιβαντολογική ρύπανση.

Θεωρούν όλους τους C.B-ers «εν δυνάμει» ανεύθυνους πολίτες, οι οποίοι νυχθημερόν σκέπτονται να «τροποποιήσουν» τους πομποδέκτες τους, αλλά και να αγοράσουν Linear με τα οποία θα παρεμβάλλουν τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και ότι άλλο ήθελε προκύψει.  

Δεν είχαν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να συζητήσουν τις όποιες αντιρρήσεις ή διαφωνίες τους μαζί μας, αντίθετα αυτές τις απόψεις τους τις διαβίβασαν δια της μεθόδου του «ψιθύρου» στο Υπουργείο, προκειμένου να αφαιρεθεί η δυνατότητα της χρήσης από όλους τους C.B-ers ραδιοτηλεφώνων βάσεως. Δυστυχώς  για αυτούς, «ουδέν κρυπτών υπό τον ήλιον», τα πάντα μαθαίνονται και  κάποια στιγμή  θα επανέλθουμε.   

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και οι φίλοι του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. έδωσαν και δίνουν ένα ΤΙΜΙΟ αγώνα. Κοιτούν τους πάντες στα μάτια κατευθείαν, με ψηλά το κεφάλι και καθαρή συνείδηση.

Εκλεκτοί φίλοι και μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. συσπειρωθείτε και υποστηρίξτε τις θέσεις του συλλόγου μας. Διαδώστε τα δικαία αιτήματά μας. Αν εμείς δεν πιέσουμε ενωμένοι για τα δίκαια αιτήματά μας, δεν θα το κάνουν οι άλλοι για εμάς.

Διαβάστε τις αναρτήσεις μας στο:

5.     www.rfnews.gr

Αν πάλι έχετε αμφιβολίες  ή  χρειάζεστε εξηγήσεις μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε στο 6948664493 ή να στείλετε e-mail στο ac488@hotmail.gr.

Αγαπητοί συνάδελφοι το δίκιο είναι με το μέρος μας, αγωνιστείτε για να αποκτήσουμε ότι ήδη έχουν οι άλλοι Ευρωπαίοι για εμάς και τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση και πολλά 73

Μανωλάτος Γεράσιμος

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών
Ραδιοτηλεφώνων C.B.
ac488.

Αθήνα 3/11/2015ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B.

ΠΡΟΣ:
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ

ΘΕΜΑ:
ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως ίσως γνωρίζετε ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. αγωνίζεται να αλλάξει το απαρχαιωμένο ισχύον νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B. με ένα σύγχρονο, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα πολίτη να καλύψει τις ασύρματες τηλεπικοινωνιακές του ανάγκες.

Η Citizens Band σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μια νόμιμη διέξοδος επικοινωνίας για όλους τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν το προφίλ του ραδιοερασιτέχνη, αλλά αγαπούν και έχουν ανάγκη την ασύρματη επικοινωνία.

Στην χώρα μας αυτό σημαίνει ότι αν ο κάθε πολίτης μπορεί να έχει νόμιμα ένα ραδιοτηλέφωνο C.B. φορητό, βάσεως ή mobile θα περιοριστεί η και θα εξαλειφθεί πρακτικά η «πειρατεία» στις ραδιοερασιτεχνικές και όχι μόνο συχνότητες, θα περιοριστεί η «σπατάλη» ραδιοερασιτεχνικών χαρακτηριστικών από χομπίστες οι οποίοι δεν είναι ενεργοί ραδιοερασιτέχνες και τέλος θα λειτουργήσει σαν προθάλαμος για την είσοδο στην ραδιοερασιτεχνική κοινότητα, όλων όσων  έχουν το προφίλ του ραδιοερασιτέχνη και την ικανότητα να περάσουν με επιτυχία τις εξετάσεις.

Σε λίγο θα αναρτηθεί στο «διαύγεια» η «βάση» του νομικού πλαισίου, με σκοπό γύρω από αυτήν να δημιουργηθεί ένας καλόπιστος διάλογος που όλοι ελπίζουμε να καταλήξει στην πλήρη νομιμοποίηση της λειτουργίας ραδιοτηλεφώνων βάσεως, φορητών και κινητών.
Από εσάς αγαπητοί Ραδιοερασιτέχνες, ζητάμε την στήριξή σας στη διαβούλευση, ώστε το 2015 να είναι η χρονιά όπου θα νομιμοποιηθεί πλήρως η χρήση των C.B. στην Ελλάδα.

Αν συμφωνείτε με τις θέσεις μας, στηρίξτε τες και υπογράψτε με το ραδιοερασιτεχνικό χαρακτηριστικό σας. Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι οι ραδιοερασιτέχνες ΔΕΝ είναι αντίπαλοι, αλλά συνοδοιπόροι στα ερτζιανά.

Αν πάλι έχετε αμφιβολίες  ή  χρειάζεστε εξηγήσεις μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε στο 6948664493 ή να στείλετε e-mail στο ac488@hotmail.gr.

Αν οι θέσεις σας είναι αντίθετες με τις δικές μας, σας παρακαλώ να τις εκθέσετε χωρίς ενδοιασμούς, για  να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης ώστε αν έχετε δίκιο, να αποφύγουμε έγκαιρα κάποιο λάθος.

Αν μέχρι σήμερα αγνοείτε τελείως την ύπαρξή μας, γνωρίστε μας…..

8.     www.rfnews.gr

Με εκτίμηση και πολλά 73

Μανωλάτος Γεράσιμος

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών
Ραδιοτηλεφώνων C.B.
ac488.

Αθήνα 3/11/2015

5.     Έγιναν και οι εκλογές στον Σύλλογο, η νέα σύνθεση του Διοικητικού συμβουλίου είναι:

Πρόεδρος.......: Γεράσιμος  Μανωλάτος  ac488
Αντιπρόεδρος : Μιχάλης – Άρης Γιακουμάτος ae412
Γραμματέας....: Διονύσιος Φουρνογεράκης
Ταμίας............: Ελένη Ταγκλοπούλου ac638
Μέλος.............: Αλέξανδρος – Χρήστος Μανωλάτος ac602

6.     Ετοιμαζόμαστε να εγκατασταθούμε στα εντευκτήρια μας. Υπάρχουν τρεις εναλλακτικές προτάσεις: Να  συστεγαστούμε με τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, να παραλάβουμε ένα χώρο στην παλαιά βάση του Ελληνικού ή να στεγαστούμε σε χώρους που μας δίνουν τρεις δήμοι στην Αττική. Όλες οι λύσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τελική απόφαση. Στην επόμενη εικόνα μπορείτε να δείτε την ταμπέλα που θα τοποθετήσουμε στην πόρτα της εισόδου των εντευκτηρίων μας.7.     Σε λίγο καιρό ο σύλλογός μας θα αντιπροσωπεύεται και στην λεβεντογέννα Κρήτη. Οι συζητήσεις γίνονται με παλαιούς C.B-ers / Ραδιοερασιτέχνες οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ενεργά στην εξάπλωση των ραδιοτηλεφώνων C.B. στο πανέμορφο νησί τους.
8.     Τυπώθηκαν τα αυτοκόλλητα του συλλόγου μας για τα τζάμια των αυτοκινήτων μας αλλά και για τις μηχανές. Είναι καλαίσθητα, αδιάβροχα, η διάμετρός τους είναι 8cm που αντιστοιχεί στα διεθνή standard. Η κόλλα τους όταν ξεκολληθεί δεν αφήνει κατάλοιπα ενώ η ειδική τους επεξεργασία τα αφήνει ανεπηρέαστα από τις ακτίνες U/V του ηλίου. Η διάθεσή τους θα αρχίσει τις επόμενες  ημέρες……Το αυτοκόλλητο για τα τζάμια των αυτοκινήτων / μηχανών.
9.     Ο Σύλλογός μας υποστηρίζει το διαδικτυακό περιοδικό RFNEWS, εκδότης και διευθυντής του οποίου είναι ο συνάδελφος Αλέξανδρος Τσουράπας. Πρόκειται για ένα περιοδικό ποικίλου ραδιο-ενδιαφέροντος που καλύπτει θέματα Ραδιοληψίας – ραδιοακρόασης, ραδιοερασιτεχνικά, C.B. κατασκευές κλπ. Οποιοσδήποτε θέλει να αναρτήσει οποιοδήποτε θέμα ραδιο-ενδιαφέροντος να το στείλει χωρίς κανέναν ενδοιασμό.  10. Πολλοί συνάδελφοι ρωτούν τι θα γίνει με τις άδειες C.B. που έχουν λήξει ή λήγουν σε λίγο. Ο νόμος ισχύων παλαιός νόμος λέει να τις ανανεώσετε πληρώνοντας τα προβλεπόμενα  παράβολα και πρόστιμα. Η κοινή λογική, με ευθύνη του καθενός σας, λέει να περιμένουμε τον νέο νόμο, ο οποίος θα πρέπει να βγει στην διαβούλευση μέσα στο Δεκέμβρη. Πιθανόν να μην υπάρχουν πια άδειες, οπότε θα χάσετε τα χρήματά σας. Αν δεν υπάρχουν άδειες ή δοθεί χρόνος 18 μηνών για την ανανέωση τους, θα πληρώσετε άδικα τα πρόστιμα, ενώ αν το κόστος της αδείας είναι 20 Ευρώ, θα πληρώσετε πολλαπλάσια με το ισχύον παράβολο.                                                              Πολλά 73

                                                       Μάκης Μανωλάτος
                                                                   Ac488ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B.

ΠΡΟΣ: Τον Γενικό Γραμματέα του ΥΜΕ και τον Διευθυντή του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων.

ΘΕΜΑ: Ανάρτηση του νέου νομικού πλαισίου λειτουργίας των C.B. στη «διαύγεια».

Αξιότιμοι Κύριοι,

Τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B, οι Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες, αλλά κυρίως το σύνολο των Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρεται για τις ελεύθερες επικοινωνίες στην Citizens Band για να καλύψει νόμιμα τις καθημερινές επικοινωνιακές του ανάγκες, περιμένουν με ανυπομονησία την ανάρτηση στην «διαύγεια» του νέου νομικού πλαισίου λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B.

Ο σύλλογός μας, από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με προθυμία και ενθουσιασμό με τις υπηρεσίες σας, δίνοντας σας όχι μόνο τις ρεαλιστικές για τα Ελληνικά δεδομένα  προτάσεις μας, αλλά και οποιαδήποτε άλλη   συνδρομή ζητήσατε.

Δημοσίως θέλω να σας ευχαριστήσω για την αγαστή συνεργασία μας, εν μέσω αντίξοων πολιτικών συνθηκών, οι οποίες πέδιζαν την ομαλή ροή της ολοκλήρωσης του τελικού κειμένου του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Δυστυχώς το τελικό κείμενο του νέου νομοθετικού πλαισίου ο σύλλογός μας δεν το είδε ποτέ και δεν μπόρεσε να καταθέσει τις απόψεις του ΠΡΙΝ αυτό οδηγηθεί για ανάρτηση στην «διαύγεια».

Αποτελεί ίσως όχι την καλύτερη πρωτοτυπία, το τελικό κείμενο ενός νομικού πλαισίου να οδηγείται στην – διαύγεια -  «εν κρυπτώ». Τι αντίθεση αλήθεια!  Ο σύλλογος που εκπροσωπεί το σύνολο των C.B-ers τη χώρας και που συνεργάστηκε με τον καλύτερο τρόπο, την τελευταία στιγμή παραγκωνίστηκε και πλέον αντιμετωπίζεται ως ένας απλός πολίτης.

Δεν ζητούμε προνόμια, αλλά μεταξύ συνεργατών υπάρχει ένας ηθικός κώδικας που υποδεικνύει  ότι μια συνεργασία πρέπει να ολοκληρώνεται και από τα δύο μέρη. Για λόγους ηθικής τάξεως θα έπρεπε να λάβουμε γνώση του τελικού κειμένου…. ας είναι λοιπόν.

Τουλάχιστον αναρτήστε αυτό  το «επτασφράγιστο» κείμενο στην «διαφάνεια» για να αρχίσει η διαβούλευση. Υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός ενδιαφερομένων που θέλουν να διαβάσουν αυτό το κείμενο και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Αγαπητοί Κύριοι οι προβολείς βρίσκονται επάνω σας. Οι Έλληνες C.B-ers, οι Ραδιοερασιτέχνες, οι απλοί πολίτες, ο εμπορικός κόσμος, αλλά και οι Ευρωπαίοι C.B-ers περιμένουν να διαβάσουν το κείμενο που θα οδηγήσει τους Έλληνες C.B-ers στην Ενωμένη Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Οι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι C.B. από όλες τις χώρες, αλλά και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία C.B της οποίας είμαστε μέλη, περιμένει να διαβάσει αυτό το κείμενο και να στείλει επισήμως τις απόψεις της. Τα βλέμματα όλων βρίσκονται στραμμένα επάνω σας και στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που όλοι ελπίζουν να οδηγήσει τους Έλληνες C.B-ers στην ελεύθερη χρήση all mode ραδιοτηλεφώνων C.B. βάσεως, κινητών και φορητών.

Περιμένουμε λοιπόν…..

Με εκτίμηση και πολλά 73

Μανωλάτος Γεράσιμος

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών
Ραδιοτηλεφώνων C.B.
ac488.
         Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. ευχαριστεί πολύ το περιοδικό SV-QRP  http://www.aegeandxgroup.gr/dx%20pdf/Aprilios%202015.pdf, και τον Κο Παναγιώτη Νταντή- SV1GRN - http://sv1grn.blogspot.gr, για την υποστήριξή τους.
Με εκτίμηση το ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B.

 


ΠΡΟΣ:
ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

ΘΕΜΑ:
ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Επιτέλους μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα, σε πολύ λίγο η «βάση» του νέου νομικού πλαισίου που αφορά την λειτουργία των ραδιοτηλεφώνων C.B. θα αναρτηθεί στην «διαύγεια», προκειμένου να ενημερωθεί  το Υπουργείο για τις απόψεις των πολιτών.

Είναι απαραίτητο ΟΛΑ τα μέλη του συλλόγου και οι φίλοι του να έχουν ενεργεί συμμετοχή καθ’ όλη την διάρκεια της διαβούλευσης. Είναι απαραίτητο να στηριχθούν οι θέσεις μας προκειμένου το Υπουργείο να πειστεί για την αναγκαιότητα της νόμιμης λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B βάσεως.

Υπάρχουν κάποιοι «φίλοι» οι οποίοι διασπείρουν «ζιζάνια» προφορικά ή μέσω του διαδικτύου ισχυριζόμενοι ότι: αν οι CB-ers αποκτήσουν το δικαίωμα να κατέχουν και να χρησιμοποιούν νόμιμα ραδιοτηλέφωνα βάσεως, η υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη θα απαξιώθει επειδή όλοι θα χρησιμοποιούν τα C.B. για τις επικοινωνίες τους και όχι την υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη.

Κινδυνολογούν χωρίς να ερυθριούν, πανικοβάλλοντας τους ραδιοερασιτέχνες ισχυριζόμενοι ότι οι κεραίες C.B. θα δημιουργήσουν προβλήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και οι δικές τους κεραίες να «ξηλωθούν».

Επικαλούνται σαν σύγχρονοι προφήτες ότι οι C.B-ers θα πολλαπλασιαστούν σαν τις ακρίδες και θα γίνουν «μάστιγα», προκαλώντας  με τις κεραίες τους περιβαντολογική ρύπανση.

Θεωρούν όλους τους C.B-ers «εν δυνάμει» ανεύθυνους πολίτες, οι οποίοι νυχθημερόν σκέπτονται να «τροποποιήσουν» τους πομποδέκτες τους, αλλά και να αγοράσουν Linear με τα οποία θα παρεμβάλλουν τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και ότι άλλο ήθελε προκύψει.   

Δεν είχαν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να συζητήσουν τις όποιες αντιρρήσεις ή διαφωνίες τους μαζί μας, αντίθετα αυτές τις απόψεις τους τις διαβίβασαν δια της μεθόδου του «ψιθύρου» στο Υπουργείο, προκειμένου να αφαιρεθεί η δυνατότητα της χρήσης από όλους τους C.B-ers ραδιοτηλεφώνων βάσεως. Δυστυχώς  για αυτούς, «ουδέν κρυπτών υπό τον ήλιον», τα πάντα μαθαίνονται και  κάποια στιγμή  θα επανέλθουμε.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και οι φίλοι του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. έδωσαν και δίνουν ένα ΤΙΜΙΟ αγώνα. Κοιτούν τους πάντες στα μάτια κατευθείαν, με ψηλά το κεφάλι και καθαρή συνείδηση.

Εκλεκτοί φίλοι και μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. συσπειρωθείτε και υποστηρίξτε τις θέσεις του συλλόγου μας. Διαδώστε τα δικαία αιτήματά μας. Αν εμείς δεν πιέσουμε ενωμένοι για τα δίκαια αιτήματά μας, δεν θα το κάνουν οι άλλοι για εμάς.

Διαβάστε τις αναρτήσεις μας στο:

2.     www.rfnews.gr

Αν πάλι έχετε αμφιβολίες  ή  χρειάζεστε εξηγήσεις μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε στο 6948664493 ή να στείλετε e-mail στο ac488@hotmail.gr.

Αγαπητοί συνάδελφοι το δίκιο είναι με το μέρος μας, αγωνιστείτε για να αποκτήσουμε ότι ήδη έχουν οι άλλοι Ευρωπαίοι για εμάς και τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση και πολλά 73

Μανωλάτος Γεράσιμος

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών
Ραδιοτηλεφώνων C.B.

ac488.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.

     Η Προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου μας, σύμφωνα με το καταστατικό του, προσκαλεί τα Μέλη του, να παρευρεθούν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 22η Νοεμβρίου 2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 μέχρι 13:00 στο “TEASECAFÉ”, Περικλέους 41, Χολαργός.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

- Απολογισμός δράσης απερχόμενου προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου
- Οικονομικός απολογισμός.
-Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου προσωρινού  Διοικητικού Συμβουλίου.
- Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών.
- Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής   Επιτροπής.                                                                              
- Αρχαιρεσίες.
Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει το αργότερο μέχρι την 2-11-2015 να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αμέσως μετά την Γ.Σ. θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους CB-ers και ιδιαίτερα στους νέους που έχουν τη διάθεση να πλαισιώσουν το νέο Δ.Σ.                                                             

 Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ.

                                                                                  Πολλά 73
                                                                                  Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας
http://rfnews.gr/

Το περιοδικό μας βρίσκεται στην σελίδα:


Ετοιμάζουμε την φθινοπωρινή συνάντηση στο TEASE, και σύντομα οι συναντήσεις μας θα γίνονται στο χώρο μας. Και για αυτό γίνονται κινήσεις, αλλά το καλοκαίρι δεν κινείται τίποτε!

Θα σας παρακαλούσα, αν υπάρχει η δυνατότητα, να καλύψετε το υπόλοιπο της συνδρομής σας το δυνατόν συντομότερα, ώστε να υπάρχουν οι «πόροι» για να τυπώσουμε τα αυτοκόλλητα για αυτοκίνητα και μηχανές, να πληρώσουμε την νέα συνδρομή στην European  Citizens Band Federation, την τροποποίηση του καταστατικού που θα συμπεριλάβει και τους χειριστές PMR. τα ετήσια ενοίκια του «χώρου» μας, κλπ.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τις «ερασιτεχνικές» επικοινωνίες σαν ΡΑΔΙΟΑΚΡΟΑΤΕΣ – SWL, να μου το δηλώσουν ώστε να φροντίσουμε για την έκδοση των ραδιοακροατικών χαρακτηριστικών τους και την παραλαβή της ανάλογης βεβαίωσης.

Με το διακριτικό αυτό μπορούν να στείλουν κάρτες QSL προς τους ραδιοερασιτέχνες ή C.B-ers που «λαμβάνουν» με τον δέκτη τους και να αποκτήσουν  κάρτες QSL μέσω QSL Buro, eQSL, Direct κλπ. και να λάβουν μέρος σε Εθνικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς Contest. Δηλαδή κάνουν ότι και οι ραδιοερασιτέχνες, εκτός από το να εκπέμπουν.

Σας εύχομαι καλό και δημιουργικό χειμώνα, να έχετε υγεία, να χαίρεστε τις οικογένειες σας, και σύντομα θα επικοινωνήσουμε.

                                                                                                          73 de C.B. AC488
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B.
-----------------------

Αγαπητοί συνάδελφοι καλό απόγευμα.

Ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε στην εκλογή αιρετού Διοικητικού συμβουλίου, όπως προβλέπετε από το καταστατικό του Συλλόγου μας.

Όπως αναφέρετε στο καταστατικό, έχει γίνει ήδη η αναγγελία των αρχαιρεσιών στο κανάλι 11, συχνότητα 27.085 ΜΗΖ με διαμόρφωση ΑΜ και FM, και η ανάρτηση στο περιοδικό RFNEWS.gr.

Έως σήμερα δεν έχω λάβει καμιά αίτηση συμμετοχής στις αρχαιρεσίες για την κάλυψη των θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Για τον λόγω αυτό στέλνω αυτή την επιστολή, ώστε αν υπάρχουν υποψήφιοι που για οποιονδήποτε λόγω δεν πληροφορήθηκαν για τις επερχόμενες αρχαιρεσίες, να στείλουν ένα απλό e-mail στο ac488@hotmail.gr με τα στοιχεία της ταυτότητας  τους και την έκφραση:

Επιθυμώ να συμπεριληφθώ στους υποψηφίους για την Προεδρία ή την θέση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να έχουν παραληφθεί έως τις 2/11/2015.

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στις 22/11/2015 και ώρα 11:00 στο tease café, Περικλέους 41, Χολαργός.  Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε στο 6948664493, να στείλετε e-mail στο ac488@hotmail.gr ή να επικοινωνήσετε με τον Δικηγόρο του Συλλόγου Κο Αντωνίου στο 6972071425.

                                                                                Πολλά 73

                                                                            Μάκης Μανωλάτος

                                                                              AC488
Αγαπητοί φίλοι της Citizens Band γεια σας.

Οι διακοπές τελείωσαν, καιρός να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας! Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών επεξεργαζόταν το νέο νομοθετικό πλαίσιο, εκτός από το διάστημα μεταξύ 15 έως 28 Αυγούστου όπου η «Ελλάς», κατεβάζει ρολά.
Έχουμε περάσει από το προ-σχέδιο στο σχέδιο νόμου, το οποίο έχει σταλεί σε υπηρεσίες που έχουν άμεση σχέση και λόγο με τις επικοινωνίες όπως:
  1. Την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
  2. Τον Ελληνικό Στρατό!!!!!!!
  3. Το Λιμενικό!!!!
  4. Την Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων Τηλεπικοινωνιών.
  5. Και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες που «δεν μας αφορούν»!!!
Η καθυστέρηση στη διαδικασία οφείλεται τόσο σε αυτούς τους «παράγοντες», όσο και στο γεγονός ότι έχουμε πάλι εκλογές. Παρόλα αυτά όλοι πιστεύουν ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε την ανάρτηση του νέου νόμου για διαβούλευση.
Το χρονικό διάστημα της ανάρτησης δεν θα είναι μεγάλο, επειδή σαν νομικό πλαίσιο αφορά μια ελαχιστότατη μερίδα πολιτών, όμως για εμάς που αγαπούμε το C.B., είναι η μεγάλη στιγμή.


ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
Μην αδιαφορήσετε, όσο πιο πολλοί λάβουν μέρος, τόσο πιο καλά για εμάς. Ξέρετε ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν συμπαθούν τη Citizens Band, και θα χαίρονταν αφάνταστα το όλο εγχείρημα να αποτύχει.

Αν αυτοί πάρουν μέρος και δώσουν αρνητικές εισηγήσεις ενώ εμείς αδιαφορούμε, είναι προφανές ότι το Υπουργείο θα έχει κάθε λόγο να υιοθετήσει τις δικές τους απόψεις και όχι τις δικές μας.

Συνάδελφοι πρέπει να λάβετε μέρος στην διαβούλευση  ΟΛΟΙ, υποστηρίζοντας τις απόψεις του συλλόγου μας. Θα είναι η επιτομή της ανικανότητας να έχουμε κάνει τόσα έξοδα, να έχουμε επενδύσει χιλιάδες ώρες σε συναντήσεις στο Μεταφορών, συσκέψεις με νομικούς και τηλέφωνα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία C.B. για ενημέρωση και οδηγίες και στο τέλος, την τελευταία στιγμή να τα χάσουμε όλα λόγω αδιαφορίας.
Με επόμενο e-mail θα σας στείλω τις θέσεις μας, αναφορικά με την όλη διαδικασία. Απλά μην αδιαφορήσετε.

Τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. σαν Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις συχνότητες PMR, για επικοινωνίες UHF με FM διαμόρφωση. Υπάρχουν «σοβαροί» πομποδέκτες PMR που δίνουν αξιοπρεπείς επικοινωνίες ικανές να καλύψουν πολλές από τις ανάγκες μας, σαν εναλλακτική μπάντα του C.B.

Σαν κανάλι επικοινωνίας των μελών του συλλόγου επελέγη  το <4> στην συχνότητα 446.04375 ΜΗΖ με υπότονο 114.8 ΗΖ. Ως διακριτικό κλήσης θα χρησιμοποιήσετε το Α.Μ. που αναφέρεται στην ταυτότητά σας. πχ με Α.Μ. 09 το διακριτικό θα είναι: Alpha Mike 9, οπότε μια κλήση θα είναι: Alpha Mike 5 ο Alpha Mike 9 καλεί.

Στο επόμενο και μεθεπόμενο τεύχος του περιοδικού ραδιοτηλεπικοινωνίες θα υπάρχει ένα «τεράστιο» άρθρο για τα PMR, που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες επικοινωνίες.

Ο συνάδελφος Αλέξανδρος Τσουράπας μηχανικός πληροφορικής, ανάρτησε το περιοδικό του συλλόγου μας. Ένα περιοδικό ποικίλης «ερασιτεχνικής» ύλης. Οι σελίδες του είναι στην διάθεση ΟΛΩΝ σας για να φιλοξενήσουν τα άρθρα, απόψεις, κατασκευές και οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να ενδιαφέρει έναν «χομπίστα».

Δεν υπάρχει περιορισμός αριθμός σελίδων, ούτε καταληκτική  ημερομηνία κατάθεσης των κειμένων, επομένως οποτεδήποτε τελειώνετε ένα κείμενο, το στέλνετε για ανάρτηση.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B.


Οδός: Βρανά 7 Αμπελόκηποι
Ταχ. Κώδικας: 11525 Αθήνα
Τηλέφωνο: 6948664493
Πληροφορίες: Μανωλάτος Γεράσιμος

ΑΙΤΗΣΗ

Του: Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B.  (ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B.)
Με έδρα: Την Αθήνα, οδός Βρανά 7 Νέο Ψυχικό 11525  Τηλέφωνο: 6948664493

ΠΡΟΣ

Προς:  Το Υπουργείο Μεταφορών  Επικοινωνιών και Δικτύων.

Διεύθυνση Ραδιοφάσματος και Δορυφορικών επικοινωνιών
Οδός:  Αναστάσεως 2΄και Τσιγάντε, ΤΚ 10191, Παπάγος Αθήνα.

ΘΕΜΑ

Έναρξη λειτουργίας του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την αίτηση αυτή, σας παρακαλούμε να μας καταχωρήσετε στον κατάλογο των Σωματείων, αντικείμενο τον οποίων είναι η Ασύρματη Ερασιτεχνική Επικοινωνία.

Ο Σύλλογός μας με την επωνυμία: Πανελλήνιος Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B, έχει έδρα την Αθήνα, οδός Βρανά 7, 11525 Αμπελόκηποι, και αναγνωρίστηκε με την απόφαση 527/06/11/2014 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, και  αριθμό μητρώου εγγραφής, 30361, με σκοπό:

1.  Την δημιουργία ενός νέου Σύγχρονου νομικού πλαισίου λειτουργίας των Ραδιοτηλεφώνων C.B. στην Ελλάδα, που θα είναι εναρμονισμένο με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και θα αντικαταστήσει το Προεδρικό Διάταγμα 156/4.4.1990, και των τροποποιήσεων ή επικαιροποιήσεων που του έχουν γίνει έως σήμερα.


2.   Την διάδοση με κάθε νόμιμο μέσο  της λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B. στην Ελλάδα και γενικότερα:
2.1 Ο Σύλλογος  αναλαμβάνει να ενημερώσει – εκπαιδεύσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους υποψηφίους C.B-ERS, στην χρήση, τους κανονισμούς, και το νομικό πλαίσιο που διέπουν την λειτουργία των ραδιοτηλεφώνων C.B.


2.2 Με την κυκλοφορία έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, με την διεξαγωγή διαλέξεων, συγκεντρώσεων ή εκδηλώσεων, θα επιδιώξει να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για την ωφέλεια που θα έχουν από την χρήση των ραδιοτηλεφώνων C.B.


2.3 Να καταγράφει σε Πανελλήνια κλίμακα, να μελετά, και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αφορούν την διάδοση και λειτουργία των  ραδιοτηλεφώνων C.B.


2.4 Να ιδρύσει  σε πανελλήνια κλίμακα τοπικά αυτοδιαχειριζόμενα παρατήματα, και να τους παράσχει την μέγιστη δυνατή συνδρομή, ώστε να βοηθηθούν στην λειτουργία τους.


3. Να εγκαταστήσει στην έδρα του Συλλόγου στην Αθήνα, αλλά και σε όλα τα τοπικά παραρτήματα ραδιοτηλέφωνα βάσεως, ώστε να εξυπηρετούνται οι C.Bers. που κινούνται μέσα στα όρια της εμβέλειας του ραδιοτηλεφώνου βάσεως της έδρας ή των παρατημάτων.


4.   Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του Συλλόγου απέναντι στους Έλληνες πολίτες και στην Πολιτεία, μπορεί να εγκαθιστά σε Δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, με την σύμφωνη γνώμη τους, ραδιοτηλέφωνα C.B. μέσω των οποίων θα γίνεται ευκολότερη και αποτελεσματικότερη η λειτουργία ή ο συντονισμός τους.


5.   Η παροχή ασύρματης ραδιοτηλεφωνικής βοήθειας προς τους Έλληνες πολίτες ή τις Κρατικές υπηρεσίες – φορείς σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως για παράδειγμα: θεομηνίες, σεισμοί, πυρκαγιές, τροχαία ατυχήματα κλπ.


6.   Η συνεργασία με άλλους Ελληνικούς ή Διεθνής Συλλόγους, Ενώσεις, φορείς, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιωτικού ή διεθνούς δικαίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν σαν σκοπό την διάδοση των επικοινωνιών με ραδιοτηλέφωνα C.B.


7.  Η έκδοση έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου, μέσω του οποίου θα διαδίδεται η έννοια της ερασιτεχνικής επικοινωνίας με ραδιοτηλέφωνα C.B. Θα τονώνεται η έννοια της εθελοντικής προσφοράς των C.B-ers απέναντι στην Πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο. Μέσω τεχνικών άρθρων,  ηλεκτρονικών σχεδίων ή μαθημάτων θα επιδιώκει ο σύλλογος την επιμόρφωση των μελών του σε θέματα ασύρματης επικοινωνίας, επίλυσης τεχνικών προβλημάτων, και γενικότερα θα προσπαθήσει να αυξήσει τις γνώσεις των μελών του σε θέματα ηλεκτρονικής και ασύρματης τεχνολογίας.

Το  Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου έχει την εξής σύνθεση:

          Πρόεδρος      :  Μανωλάτος Γεράσιμος
         Αντιπρόεδρος: Αγουρίδας Αθανάσιος
         Γραμματέας   : Νάσου Αικατερίνη
         Ταμίας           : Μουστάκας Γεώργιος
         Μέλος            : Στοπιάνα Ιβάν.

                  Με εκτίμηση για το ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. CB.

   Η Γραμματέας                                           Ο Πρόεδρος           

Αικατερίνη Νάσου                               Γεράσιμος Μανωλάτος
 Αθήνα 25/11/2014